Η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Δημήτρη Στρατούλη, άρχισε με το "παρών" που ψήφισαν στη Βουλή.
Η κλεψύδρα άρχισε να αδειάζει και για τους άλλους διαφωνούντες που μπορεί να ψήφισαν ΝΑΙ στην εξουσιοδότηση στον Τσακαλώτο, αλλά εξεδήλωσαν την πρόθεση να καταψηφίσουν τη συμφωνία.
Αν υπήρχε κάποια πιθανότητα να παραμείνουν στις θέσεις, μετά την έναρξη του Eurogroup δεν υπάρχει καμία, λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Κι΄ αυτό γιατί οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών, ακόμα και φίλα διακείμενοι, προσερχόμενοι στο Eurogroup, έθεσαν ζήτημα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση. Επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έθεσαν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο όχι μόνο θέμα εμπιστοσύνης, αλλά ζήτημα ταχείας ψήφισης των νόμων και εγγυήσεων για την υλοποίηση των μέτρων από την κυβέρνηση.
Και όπως γίνεται αντιληπτό, ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να προωθηθούν, στον τομέα ευθύνης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως επανειλημμένα έχει ο ίδιος δηλώσει, ενώ και ο Δημήτρης Στρατούλης είναι επικεφαλής ενός τομέα, όπου θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις και δύσκολα μέτρα.
Συνεπώς, υπάρχει ισχυρός προβληματισμός για το κατά πόσο θα προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις, ενώ δεν αποκλείεται, αντιθέτως είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με αξιωματούχους των Βρυξελλών, να ζητηθεί η αντικατάστασή τους ως ένδειξη εμπιστοσύνης.