Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τον πρώτο έλεγχο της λίστας των εμβασμάτων και φαίνεται πως το 25% των περιπτώσεων είναι τουλάχιστον ύποπτα.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Μαυραγάνης στις 13.500 αυτές περιπτώσεις το επιτελείο της κυβέρνησης, έχει ήδη ζητήσει από τα συγκεκριμένα άτομα να δικαιολογήσουν αυτή την αναντιστοιχία αλλιώς σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να υπάρξουν πρόστιμα.
Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό από τον υφυπουργό Οικονομικών εάν αυτά τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα προκειμένου να γνωρίζει και ο έλληνας πολίτης πως δεν συγκαλύφθηκε κανένα όνομα και αποδόθηκαν ευθύνες και πρόστιμα σε όσους λειτούργησαν μη νόμιμα.
Παράλληλα, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στους ελέγχους για τα στοιχεία αγοράς ακινήτων στο Λονδίνο από έλληνες πολίτες μέχρι τα τέλη του 2010. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε από τα στοιχεία που προκύπτουν απο τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν ήδη υπάρξει ύποπτα στοιχεία και ερευνώνται περαιτέρω προκειμένου να υπάρξει ο καταλογισμός φόρων.
Πάντως, ο κ. Μαυραγάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η έρευνα για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο και πριν από το 2009, όπως ήταν το αίτημα της κας Χρυσοβελώνη, αλλά σημείωσε πως προέχει αυτή τη στιγμή η περιβόητη λίστα των εμβασμάτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στουρνάρας: “Θα στείλω στη Βουλή τους 54.246 που έβγαλαν δισεκατομμύρια έξω”