- Φεύγουν μέχρι τον Ιούνιο τουλάχιστον οι μισοί από τους 4.000 δημοσίους υπαλλήλους που είναι προς απόλυση - Οι υπόλοιποι 11.000 θα αποχωρήσουν μέσα στο 2014 - Για κάθε έναν που φεύγει θα προσλαμβάνεται ένας μέσω ΑΣΕΠ - Τι αποφασίστηκε αναλυτικά στο συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
‘Οσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, περιέγραψε στους δημοσιογράφους μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.
Είπε ότι θα υλοποιηθεί η δέσμευση στην τρόικα για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν απολυθεί 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και μέσα στο 2014 οι υπόλοιποι 11.000.
Πρόσθεσε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των υπαλλήλων θα φύγει σε σύντομο χρονικό διάστημα αποφεύγοντας όμως να πει το πότε. Για να καλυφθούν τα κενά θα ισχύσει όπως είπε η δέσμευση 1 προς 1. Δηλαδή για κάθε μια αποχώρηση, μια πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.
Επίσης, είπε ότι οι πρώτοι υπάλληλοι που θα φύγουν θα είναι εκτός από τους επίορκους και εκείνοι των οποίων οι υπηρεσίες ή οι οργανισμοί καταργούνται.
Ο κ. Μανιτάκης, πρόσθεσε ότι μέσα στο 2013 θα έχουν μετακινηθεί για να καλυφθούν τα κενά 12.500 υπάλληλοι μέχρι τον Ιούνιο και και άλλοι τόσοι θα μετακινηθούν μέχρι τον Δεκέμβριο.
Στο περίφημο πολυνομοσχέδιο θα ενταχθεί και η ρύθμιση για την επιτάχυνση των πειθαρχικών ελέγχων, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι επίορκοι.
Αυτό θα γίνεται σύμφωνα με το υπουργείο με την απευθείας προσφυγή για οριστική απόφαση στο ΣτΕ οι υπάλληλοι που έχουν ήδη τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά με οριστική παύση.
Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, πλέον πιάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50% ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως θα γίνουν 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο