Πολιτική

«Ασπίδα» στον Ευάγγελο Αποστολάκη 6 βουλευτές που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Οι έδρες ανήκουν στη Δημοκρατία μόνο»

Να υπερασπιστούν τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Γιάννη Σαρακιώτη που ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη (28.11.24) την ανεξαρτητοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσαν οι έξι βουλευτές (Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κυριακή Μάλαμα, Πέτρος Παππάς, Γιώτα Πούλου, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραλλία Χρηστίδου) που αποχώρησαν από το κόμμα μετά το επεισοδιακό συνέδριό του, με τους πέντε εξ αυτών (όλοι εκτός από τον Π. Παππά) να έχουν ενταχθεί στο Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη.

«Με αφορµή της αήθεις επιθέσεις που δέχονται χθες και σήµερα δύο ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, παραπέµπουµε όλους εκείνους τους οψιγενείς “υποστηρικτές” της συνταγµατικής τάξης, στο άρθρο 60 του Συντάγµατος. Το άρθρο αυτό επιβάλλει την ελευθερία δράσης και σκέψης του βουλευτή κι όσοι ορκίζονται σε αυτό ορκίζονται στην τήρηση του Συντάγµατος», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι έξι βουλευτές με αφορμή την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τόσο εκείνους όσο και τους κυρίους Αποστολάκη και Σαρακιώτη να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα.

«Τα κόµµατα που δεν τηρούν τις βασικές αρχές του Συντάγµατος, όπως η δηµοκρατία, οι ελεύθερες εκλογές, η δηµοκρατική διαφάνεια στη λειτουργία τους, δεν νοµιµοποιούνται να ζητούν “εργολαβικά” έδρες», τονίζουν.

«Οι έδρες δεν είναι καρέκλες, είναι όρκοι στη Δηµοκρατία. Στεκόµαστε, λοιπόν, δίπλα στους δύο συναδέλφους, τους καλούµε να µείνουν ακλόνητοι απέναντι σε κάθε προσπάθεια πολιτικού εκφοβισµού τους και τους συµπαραστεκόµαστε καθώς υποστήκαµε κι εµείς τα ίδια από ένα κόµµα που εξετράπη από την δηµοκρατική του πορεία», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κυριακή Μάλαμα, Πέτρος Παππάς, Γιώτα Πούλου, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραλλία Χρηστίδου.

Θεοδώρα Τζάκρη: Χαιρετίζω τις κινήσεις απελευθέρωσης δύο ακόμη συντρόφων

«Χαιρετίζω με ενθουσιασμό τις κινήσεις απελευθέρωσης δύο ακόμη συντρόφων του Γιάννη Σαρακιώτη και του ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη. “Μεθ’ ορμής ακαθέκτου” πλέον, προσδοκούμε και σε περαιτέρω εξελίξεις», έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Τα κόμματα που δεν τηρούν βασικές αρχές του Συντάγματος δεν νομιμοποιούνται να ζητούν εργολαβικά έδρες»

Ανάρτηση για τις έδρες έκανε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου