Σάββατο, 17 Αυγ.
30oC Αθήνα

Άστραψε και βρόντηξε ο Καμμένος για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Ανιστόρητος ο Φίλης – Αποφάσισε “αντίποινα” εναντίον του

Άστραψε και βρόντηξε ο Καμμένος για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Ανιστόρητος ο Φίλης – Αποφάσισε “αντίποινα” εναντίον του

– Ο Νίκος Φίλης σήμερα στη Βουλή δεν έβγαλε άχνα για τα όσα δήλωσε για τη Γενοκτονία των Ποντίων
– Επιμένει στις απόψεις του μιλώντας για στερεότυπα και εθνικιστικές αντιδράσεις
– Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για μοντέρνες φωνές που αρχίζουν να ξεχνούν
– Σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος συλλαλητήριο των Ποντίων κατά του Νίκου Φίλη

Μέχρι τώρα ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης στο εσωτερικό της κυβέρνησης είχε βιώσει μόνο το άδειασμα και από κάποιους, όπως η Σία Αναγνωστοπούλου, ακόμα και τη στήριξη.

Φυσικά ούτε λόγος για παραίτηση ή για αποπομπή. Τα πράγματα όμως για τον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι διαφορετικά, καθώς ο Πάνος Καμμένος που βρέθηκε στην Κέλλη Φλώρινας δεν χαρίστηκε στον υπουργό Παιδείας.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους για τον εορτασμό της 103ης επετείου των ελευθεριών της τοπικής κοινότητας χαρακτήρισε ανιστόρητη τη δήλωση του κ. Φίλη λέγοντας συγκεκριμένα πως “Η Μακεδονία είναι Ελληνική και είναι μία. Και το λέω αυτό γιατί ακούγονται διάφορες μοντέρνες φωνές, οι οποίες στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων, αρχίζουν και ξεχνούν ή παραλλάσσουν την ιστορία, όπως αυτό το ανιστόρητο που ακούσαμε προχτές για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων”.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος δεν έμεινε μόνο σε αυτό τον χαρακτηρισμό δηλαδή του υπουργού Παιδείας ως ανιστόρητου, αλλά προχωράει και ένα βήμα περισσότερο με “αντίποινα” στον κ. Φίλη.

Σαν απάντηση λοιπόν στον κ. Φίλη ανακοίνωσε πως σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας θα γίνουν εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και εκδηλώσεις για όλα τα εθνικά θέματα για τα οποία, όπως διευκρίνισε, δεν βάζει νερό στο κρασί του ούτε υποχωρεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Νωρίτερτα, προκλητικά αμετανόητος εμφανίσθηκε στην Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για τις ανιστόρητες δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Όχι μόνο δεν είπε… κουβέντα για την “ταμπακιέρα” αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πιέστηκε από τους συναδέλφους του βουλευτές, κιόλας!

Ο ίδιος το προηγούμενο το βράδυ σε παρουσίαση βιβλίου αναφέρθηκε εμμέσως στο συγκεκριμένο θέμα και μίλησε για στερεότυπα που κρατούν τη χώρα πίσω από τις εξελίξεις και για εθνικιστικές φωνές.

Προς το παρόν πάντως, μόνο στην αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου βρίσκει σύμμαχο, η οποία κατηγορεί για χουλιγκανισμό όσους αντιδρούν στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Φίλη.

Με πληροφορίες από το  neaflorina.blogspot.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε