Site icon NewsIT

Αθανασίου: δε χρειάζεται νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

27.05.2013 | 13:43
Αθανασίου: δε χρειάζεται νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Λίγες ώρες πριν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντηθούν για να... λύσουν τα όποια ζητήματα τους απασχολούν σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μια δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, έρχεται να... προκαταλάβει τις εξελίξεις!

«Πιστεύω ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει τις ανάγκες που η απόφαση- πλαίσιο της ΕΕ έχει θέσει για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων» υποστήριξε, αλλά αναγνώρισε ότι χρειάζονται ορισμένες παρεμβάσεις και συμπληρώσεις, που όμως, όπως είπε, δεν δικαιολογούν τον θόρυβο που υπάρχει.

Σημείωσε, ταυτόχρονα, ότι με καλή διάθεση θα μπορούσε να οριστεί μια επιτροπή η οποία θα εξετάσει όλο το φάσμα του Δικαίου που ρυθμίζει τα ζητήματα τα οποία αφορούν στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται επικοινωνιακά και επισήμανε ότι το θέμα της εφαρμογής του νόμου είναι διαφορετικό από τη νομοθεσία. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως «δεν λέω ότι το υπουργείο σκέφθηκε επικοινωνιακά, αλλά τι περνά στον κόσμο».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, εκτίμησε ότι σύντομα θα επανέλθει στη Βουλή, καθώς θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσκεψη αρχηγών: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους…

Χ.Αθανασίου: Στην Ελλάδα υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο για τις φυλετικές διακρίσεις

Αγκάθι το αντιρατσιστικό στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

‘Έμεινα με τον μουντζούρη και μου το παίζουν μάγκες”

Σκανδαλίδης: Μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά;

Βενιζέλος ενώπιον όλων

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version