Τετάρτη, 21 Αυγ.
32oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Εντολή να ερευνηθούν οι καταγγελίες για την Αθηνά Λινού – Νέο παραλήρημα Πολάκη

Στέφανος Κασσελάκης: Εντολή να ερευνηθούν οι καταγγελίες για την Αθηνά Λινού – Νέο παραλήρημα Πολάκη
Φωτογραφία Eurokinissi

Εντολή να ερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάρος της Αθηνάς Λινού έδωσε τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με το «σίριαλ» να συνεχίζεται με νέα «πυρά» από τον Παύλο Πολάκη.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη μετά από εντολή του ερευνά τα δημοσιεύματα». Η έρευνα αφορά τις καταγγελίες εις βάρος της Αθηνάς Λινού, που έχουν να κάνουν με επιχορηγήσεις του ινστιτούτου Prolepsis που ανήκει στην ίδια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η έρευνα δεν έχει ανατεθεί σε μία από τις 4 μεγάλες οικονομικές εταιρίες, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά χρήματα.

«Η κ. Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινήσεις στον πρόεδρο», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Νωρίτερα, η Αθηνά Λινού με ανάρτησή της επικαλέστηκε επικοινωνία της με τον κ. Κασσελάκη κατά την οποία, όπως η ίδια ανέφερε, διέψευσε ότι υπάρχει απόφαση για τη διεξαγωγή έρευνας, «φωτογραφίζοντας» τον Παύλο Πολάκη για “φασιστικές” συμπεριφορές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ανεξάρτητος βουλευτής απάντησε.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

«Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό.

Οι μεταμεσονύχτιες αναδημοσιεύσεις προσποιούνται ότι θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Δεν αναζητούν όμως ειλικρινά τις εύκολα προσβάσιμες απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από δημόσια στοιχεία που παραμένουν στη διάθεση όλων και είναι πλήρως διαφανή. Αδικούν το έργο μιας ομάδας 30 επιστημόνων και εκατοντάδων εθελοντών και αποσκοπούν μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες.

Οι παράπλευρες όμως απώλειες αυτών των φασιστικών συμπεριφορών (“ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει”) είναι η ελλιπής συζήτηση και ανεπαρκής αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη χώρα μας, καθώς και η απουσία οποιασδήποτε σοβαρής και ουσιώδους αντιπολίτευσης».

 

Πολάκης: Δουλευόμαστε ψιλό γαζί μου φαίνεται

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης με μια ακόμη ακόμη ανάρτηση επιτίθεται στην Αθηνά Λινού. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Αν χρειαζόμαστε τεχνοκράτες για να καταλάβουμε από τα στοιχεία που έχουν βγει στην επιφάνεια τι ακριβώς έκανε η Λινού με την Πρόληψη τότε συμβαίνουν τα εξής:

1) Ή δεν ξέρουμε τι μας γίνεται

2) Ή προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο ενόψει εξελίξεων

3) Ή στήνουμε παιχνιδάκια.

Την ίδια στιγμή που εμένα με έθεσαν  εκτός ΚΟ με ένα στημένο και ψεύτικο κλάμα σε μισή ώρα χωρίς να με ρωτήσουν ή να με ειδοποιήσουν, χρειάζονται -λέει-έρευνα από «ανεξάρτητο τεχνοκράτη» για να βγάλουν συμπέρασμα για αυτά που αποκαλύφθηκαν για τη Λινού!!!

Δουλευόμαστε ψιλό γαζί μου φαίνεται και προφανώς αυτά δεν γίνονται δεκτά!!»

Για την ανάρτηση της Αθηνάς Λινού πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν  ότι το γραφείο προέδρου μετά από εντολή του ερευνά τα δημοσιεύματα. Αυτό που δεν έχει γίνει είναι να ανατεθεί το θέμα σε μία από τις 4 μεγάλες οικονομικές εταιρίες (big4) καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα. Η κ. Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινήσεις στον πρόεδρο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις