Την αθωώση της καθηγήτριας πανεπιστημίου Μαίρης Μαύρης-Βαβαγιάννη αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας λόγω μη συγκρότησης της αντικειμενικής υπόστασης των αδικημάτων που την βάρυναν.
Δεκαδες συνάδελφοί της ξέσπασαν σε χειροκροτήματα με το άκουσμα της ετυμηγορίας. Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο Ηλίας Κασιδιάρης, που είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της για τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Η Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη ήταν η αυτόπτης μάρτυρας που κατεθεσε στη δίκη για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη σε βάρος φοιτητή τον Οκτώβριο του 2007, με την ολοκλήρωση της οποίας ο τότε κατηγορούμενος Ηλ. Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών. Σήμερα η πανεπιστημιακός βρέθηκε στο εδώλιο καθώς είχε κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών της επίθεσης στην Πανεπιστημιούπολη το 2007, μέσω του οποίου εντοπίστηκε ως ιδιοκτήτης του ο αργότερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο μηνυτής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης της. τονίζοντας “Δικαιώθηκα στο δικαστήριο. Δεν γνωρίζω αν η ίδια είχε δόλο για την προσβολή της υπόληψής μου”. Παράλληλα τόνισε : “Δεν επιθυμώ την καταδίκη πόσο μάλλον μιας γυναίκας και ηλικιωμένης”.
Νίκος Κωνσταντόπουλος (υπεράσπιση): Για την υπόθεση της επίθεσης δεν ανέφερε το όνομά σας, αλλά έναν αριθμό αυτοκινήτου. Ειχε υποχρέωση να το πει;
Μάρτυρας: Αν είπε την αληθεια, είχε υποχρεωση να το πει.
Κατά τη διαδικασία, κατέθεσαν περίπου δέκα μάρτυρες μεταξυ των οποίων συνάδελφοι της, καθηγητες πανεπιστημίου, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε η Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη να κριθεί αθώα, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τη βάραιναν.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πανεπιστημιακός δήλωσε: “Μετά από εννέα χρόνια, ήρθε μία νίκη ενάντια σε αυτούς που προτρέπουν τον κόσμο να μην ασχολείται με τα κοινά και να μην καταγγέλει αυτά που βλέπει. Δενείναι προσωπική αλλα για όλου