Πολιτική

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή συνδρομή

Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο ρεύμα των προσφύγων από μόνη της και είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή συνδρομή, σημειώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ εκφράζει την ανησυχία του για την απροθυμία κρατών – μελών να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, καθώς και για το γεγονός ότι κερδίζουν έδαφος ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός, “που παρασύρουν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας σε μία στάση αμφισβήτησης των αρχών της Ευρώπης”.

“Με αυτή την έννοια, ναι, υπάρχει έντονη ανησυχία και ως έναν βαθμό κίνδυνος. Και οι ευθύνες των ηγεσιών αλλά και των πολιτικών συστημάτων είναι μεγάλες και εκθέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα”, προσθέτει.
Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση αναφέρει ότι περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της “κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά αδιεξόδου και το σημαντικό ερώτημα που τίθεται, εν προκειμένω, είναι αν κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο, κάτι που προβληματίζει πολύ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”. Συμπληρώνει λέγοντας ότι “η τελευταία εξέλιξη στη διαπραγμάτευση προκαλεί νέο πεδίο αγωνίας για το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης και της αναδιάρθρωσης του χρέους, από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επέκταση των αυξήσεων στα Σώματα Ασφαλείας ζητά και ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης με ερώτησή του στη Βουλή
«Η μισθολογική αύξηση πρέπει να επεκταθεί στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που δίνουν καθημερινά έναν αδιάκοπο αγώνα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ
Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης