Σάββατο, 17 Αυγ.
29oC Αθήνα

Αχτσιόγλου από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις συλλογικές συμβάσεις

Αχτσιόγλου από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις συλλογικές συμβάσεις

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη και τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Νάσο Ηλιόπουλο.

Για την διαπραγμάτευση, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση, όσον αφορά στις συλλογικές συμβάσεις και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης και του υπουργείου. Είπε οτι οι εργαζόμενοι πρεπει να έχουν ενα πλαίσιο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Επίσης αναφέρθηκε και στην έκρηξη που έγινε στο υπουργείο και είπε πως είναι σε αναμονή για το πορισμα της αντιτρομοκρατικής.

Η υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην οδό Μητροπόλεως, με στελέχη της υπηρεσίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της “μαύρης” εργασίας στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στο νομό. Επιπλέον, αναφέρθηκαν στις ελλείψεις στο προσωπικό, αλλά και γενικότερα στο προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία.

Η κ. Αχτσιόγλου, είπε, πως τώρα προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Νωρίτερα, η υπουργός Εργασίας επισκέφτηκε και το Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και συνάντησε τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Καρυπίδη και συνομίλησε μαζί τους για τα θέματα που τους απαασχολούν. Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις και πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι η μοναδική στη χώρα που διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι. Τόνισε πως υπάρχει σωρεία καταγγελιών απο σωματεία εργαζομένων.

Ακόμη, η Υπουργός εργασίας συναντήθηκε και με εργαζόμενους από το εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια συναντήθηκε και με την επικεφαλής του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Με πληροφορίες από Thousand News, Thessnews

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε