Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αυξάνεται ο λογαριασμός λίγο πριν από την τελική συμφωνία – Την Πέμπτη το… γλέντι στη Βουλή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας βρίσκονται κυβέρνηση και θεσμοί, καθώς τα μηνύματα που φθάνουν τις τελευταίες ώρες, είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα, με τον… λογαριασμό, βέβαια, να αυξάνεται. “Οι σημερινές διαπραγματεύσεις αφορούν τα προαπαιτούμενα προκειμένου να υπάρξει η πρώτη εκταμίευση. Αύριο θα επικεντρωθούμε σε θέματα στα οποία υπάρχουν κάποιες διαφωνίες”, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται πηγή αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πιστωτές εμφανίζονται ευχαριστημένοι από τη διάθεση συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης. Σε περίπτωση που “καθαρογραφεί” το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών έως την Τρίτη, όλα δείχνουν ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να την εγκρίνει έως την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

Εάν αυτό συμβεί τότε η “σκυτάλη” θα περάσει στο Eurogroup που θα συνεδριάσει για να εγκρίνει το νέο τριετές πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου, οι “σκληροί” του Βορρά με επικεφαλής τη Γερμανία ζητούν νέα προαπαιτούμενα, που θα δεσμεύουν τη χώρα μακροπρόθεσμα.

“Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα νομοθετήματα που αφορούν μεταρρυθμίσεις πριν την 20ή Αυγούστου, για να λάβει τα πρώτα κεφάλαια που χρειάζονται, ώστε να αποπληρώσει την ΕΚΤ” δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε