Site icon NewsIT

Αυτές είναι οι διαφορές – Δεν βλέπουν συμφωνία ούτε σήμερα

25.06.2015 | 07:10
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυτό το Eurogroup μπορεί να μην είναι το τελευταίο για την Ελλάδα είπε στο Reuters αξιωματούχος που βλέπει ότι οι διαφορές μεταξύ ελλάδας και πιστωτών είναι μεγάλες.

Την ίδια ώρα ωστόσο “βλέπουν” ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως το Σάββατο, τότε η Ελλάδα δεν θα λάβει τα απαιτούμενα χρήματα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις. Αυτός είναι και ο μεγάλος φόβος και έτσι έχει πυκνώσει ο χρόνος της διαπραγμάτευσης.

“Έως την Δευτέρα, η συμφωνία πρέπει να έχει εγκριθεί τόσο από το ελληνικό, όσο και από το γερμανικό κοινοβούλιο” τονίζεται χαρακτηριστικά.

Τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης:

Οι δανειστές ζητούν έσοδα στο 1% του ΑΕΠ από τον ΦΠΑ, ενώ η ελληνική πλευρά ανέβασε τον πήχη ως το 74%
Το ΔΝΤ επιμένει να πάει και η εστίαση στο 23% του ΦΠΑ
Οι δανειστές επιμένουν οι αλλαγές στον ΦΠΑ να έρθουν από 1η Ιουλίου
Παράλληλα η πλευρά των δανειστών επιμένει να υπάρξει προκαταβολή φόρου 100% σε όλες τις επιχειρήσεις και τις ατομικές, αλλά και φορολόγηση 28% στα κέρδη των επιχειρήσεων.
Απαιτούν εδώ και τώρα ισοδύναμα για να μην υπάρξει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μαζί με κατάργηση ή αντικατάσταση του ΕΚΑΣ ως το 2017.
Σε επίπεδο εισφορών οι δανειστές βάζουν τον πήχη στο 6% στις εισφορές υγείας των συνταξιούχων, ενώ απαιτούν και κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version