Πολιτική

Αυτή είναι η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών [pics]

Έφθασε στην Αθήνα, το βράδυ της Τετάρτης (16.01.2019), η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο όσων προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κυβέρνηση Ζάεφ κοινοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα τη ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα.
Η ρηματική διακοίνωση ανοίγει το δρόμο για να συνεχιστεί η διαδικασία στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων. Μεταξύ άλλων η διακοίνωση αναφέρει ότι η Σκοπιανή πλευρά εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, ενώ προσθέτει πως ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες Συνταγματικές αλλαγές στις 11 Ιανουαρίου.

Την επίδοση την ανακοίνωσε και επισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτή είναι η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

r r r r r r

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η επόμενη ημέρα στη ΝΔ μετά την έκκληση Μητσοτάκη για ενότητα – «Φρένο» στις «δελφινομαχίες»
Η ενότητα είναι προϋπόθεση για να αντιστραφεί το κλίμα και η Ν.Δ. να ανακάμψει, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος  έθεσε όλους, βουλευτές και υπουργούς, προ των ευθυνών τους
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας