Πολιτική

Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας [pic]

Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στη σημερινή εκδήλωση του κόμματος για τη συμπλήρωση των 44 ετών από την ίδρυσή του.

Ο πυρσός… επέστρεψε στο νέο σήμα και εμφανίζεται ανάμεσα στα αρχικά του κόμματος.

neosimaND

Ήδη ανανεώθηκε και η σελίδα του κόμματος στο Twitter, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη του ανάρτηση με το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας.

ndNeosimaTwiter

Η ιστορία του εμβλήματος της Νέας Δημοκρατίας

Το έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας έχει μακρά ιστορία με τον πυρσό να κάνει την πρώτη του εμφάνιση μεταξύ του πρώτου προσυνεδρίου του 1977 και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος το 1979, ενώ στα ψηφοδέλτια εμφανίστηκε το 1985, συμβολίζοντας το ελληνικό φως και τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού.

Η πρώτη απόπειρα να αποσυρθεί ο πυρσός έγινε επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οποίος επέλεξε ένα ουράνιο τόξο ως λογότυπο της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων του 1989 και 1990. Επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ, ο πυρσός είχε και πάλι την τιμητική του.

Στο προσυνέδριο τον Ιανουάριο του 2000, ο Κώστας Καραμανλής αντικατέστησε τον παραδοσιακό πυρσό με τρία τρίχρωμα περιστέρια και κατά την προεκλογική περίοδο του 2004 εξαφανίζεται τελείως από κάθε έγγραφο του κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχωρώντας από τα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης, άλλαξε το 2011 το σήμα της παράταξης με τον πυρσό να έχει αντικατασταθεί με μια τεθλασμένη γραμμή προκαλώντας πλήθος ποικίλων αντιδράσεων σε κύκλους του κόμματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ