Πολιτική

Αυτό ήθελαν να προλάβουν οι τρείς; – Ετοιμάζεται πολιτική κίνηση ως τις 10/11

'Οπως αποκαλύπτει σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, είναι θέμα ημερών να εκηλωθεί μια πολιτική πρωτοβουλία από ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εκτός βουλής και η οποία πιθανότατα θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του κομματικού συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το αργότερο ώς τις 10 Νοεμβρίου διακεκριμένοι στον δημόσιο βίο πολίτες που κινούνται μεταξύ του ονομαζόμενου, κάποτε, εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και του φιλελεύθερου χώρου της Κεντροδεξιάς και οι οποίοι θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται σε πλήρες πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο αναμένεται να προβούν στην κοινή ανακοίνωση μιας συγκροτημένης πολιτικής κίνησης.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο παραιτηθείς πρώην υπουργός κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος πάντως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη κίνηση να συνοδευθεί με την ανακοίνωση ενός νέου κόμματος.

Μέχρι στιγμής τηρείται μυστικότητα ως προς τον πλήρη κατάλογο των ονομάτων που μετέχουν στην κίνηση, ενώ ο κ. Φλωρίδης σε όλες τις συνομιλίες του υπογραμμίζει ότι η δική του παρουσία καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεν έχει ηγετικά χαρακτηριστικά.

Θα μετέχουν εξίσου γνωστά αν όχι γνωστότερα πρόσωπα του κ. Φλωρίδη, όπως καθηγητές πανεπιστημίου, άνθρωποι που ενεργοποιούνται στην αγορά, πολίτες ενεργοί εκτός οργανωμένων κομμάτων, αλλά και διακεκριμένοι διανοούμενοι που έχουν τοποθετηθεί προσφάτως σε πολλές εκφάνσεις της παρατεινόμενης κρίσης με άρθρα, συνεντεύξεις ή ακόμη και με κοινές διακηρύξεις, όπως η πολυσυζητημένη ανοιχτή επιστολή των 32, «Τολμήστε».

Ας σημειωθεί τέλος ότι πληροφορίες που θέλουν και τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο να μετέχει ενεργά στην εν λόγω κίνηση διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από το δείπνο των τεσσάρων στην τρόικα του ΠΑΣΟΚ; – Τι σημαίνει το άρθρο Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Λοβέρδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ: Τι συμβαίνει με τον πρωθυπουργό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Παπανδρεου: “Δεν μπορώ να εγγυηθώ μια άμεση λύση σήμερα”

Βενιζέλος: “Καλός οιωνός το κείμενο παρέμβαση των τριών”

Βαρυσήμαντο άρθρο – παρέμβαση από Διαμαντοπούλου – Λοβέρδο – Ραγκούση – Θα σηματοδοτήσει εξελίξεις;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1