Site icon NewsIT

Bild: Ο Τσίπρας φοβάται το Schexit

16.02.2016 | 11:44
Bild: Ο Τσίπρας φοβάται το Schexit

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση "τρέχει" για να έχει έτοιμα τα hot spots στα νησιά πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης (18.02.2016) στις Βρυξέλλες, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Αχμέντ Νταβούτογλου, η Bild γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός φοβάται την έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

“Bye Bye Schengen Club” είναι ο υπέρτιτλος του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, που έχει τίτλο “Ο Έλληνας πρωθυπουργός φοβάται το Schexit”, την έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν δηλαδή.

Όπως αναφέρει η Bild, ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την αυξανόμενη πίεση καθώς η εισροή προσφύγων και μεταναστών είναι εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιδιώξει κατά τη Σύνοδο της Πέμπτης να συναντήσει τόσο την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ όσο και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

“Θα πρέπει να εξηγήσει πολλά (ο Αλέξης Τσίπρας), για παράδειγμα τα αποτελέσματα της εμπιστευτικής έκθεσης της Κομισιόν για την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα. Σύμφωνα με αυτή, υπάρχουν “σοβαρές ελλείψεις” ειδικά στην αναγνώριση και την καταγραφή των μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου” γράφει η Bild.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version