Πολιτική

Bild: Απόψε χρειαζόμαστε την Σιδηρά Καγκελάριο! – Τα 5 take it or leave it που πρέπει να έχει στις βαλίτσες της η Μέρκελ!

- Με κράνος της αυτοκρατορίας του Κάϊζερ στο πρωτοσέλιδο της Bild η Ανγκελα Μέρκελ
- Η εφημερίδα την καλεί να μην υποκύψει σε τίποτα από όσα θα ζητήσουν οι έλληνες
- Προτάσσει το Grexit στις 5 λύσεις που προτείνει για την Ελλάδα!

Η Bild ζητεί από την καγκελάριο της Γερμανίας, να πάει για πόλεμο, να μείνει αμετακίνητη και να πάρει στα σοβαρά την ψήφο των Ελλήνων. Το ΟΧι δηλαδή. Και στην συνέχεια της προτείνει σχέδιο 5 σημείων:

1. Grexit!
Η Ελλάδα πρέπει να βγεί το συντομότερο από το ευρώ έτσι ώστε να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Να χρησιμοποιεί ως νόμισμα τη νεα δραχμή.
Ως πλεονέκτημα για την Ελλάδα περιγράφεται το εξής:
Το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί μαζικά έναντι του ευρώ, αγαθά όπως: ( π.χ. κρασί , ελιές , τυρί φέτα ) θα μπορούν να πωλούνται φθηνότερα στο εξωτερικό. Η διαμονή στα ξενοδοχεία θα είναι επίσης φθηνότερη και αυτό θα δώσει ώθηση στην οικονομία δημιουργώντας μεσοπρόθεσμα νέες θέσεις εργασίας.

2. Όχι σε τρίτο πρόγραμμα για την Αθήνα
Οι Έλληνες πρέπει να βρούν λύση μόνοι τους!Χωρίς τρίτο πακέτο βοήθειας και χωρίς οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.
Το πλεονέκτημα για την Ελλάδα περιγράφεται ως εξής: Ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα αφού το 61% των ελλήνων είπε όχι σε νέο πρόγραμμα διάσωσης. Δίνεται έτσι τέλος στην κηδεμονία της Ελλάδας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ. Και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αποδείξει ότι έχει τον δικό του τρόπο να σώσει την χώρα χωρίς τις έξωθεν υποδείξεις.

3. Αμεσο κούρεμα!
Τα χρήματα που έχει δανειστεί η Ελλάδα θεωρούνται χαμένα για χαμένα, οπότε κούρεμα στο μισό των δανείων έτσι ώστε να έχουν ελπίδα οι δανειστές ότι θα αποπληρωθούν.
Πλεονέκτημα για την Ελλάδα: Λιγότερο χρέος σημαίνει λιγότεροι τόκοι και και ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της.

4. Ανθρωπιστική βοήθεια
Η Ελλάδα απολαμβάνει την αλληλεγγύη της ΕΕ. Που σημαίνει ότι οι χώρες μέλη της ευρωζώνης βοηθούν την Ελλάδα όταν το έχει ανάγκη. Όταν για παράδειγμα κλείνουν νοσοκομεία και υπάρχει έλλειψη στον τομέα της ενέργειας, των τροφίμων και του πόσιμου νερού.
Πλεονέκτημα για την Ελλάδα: Κανείς, από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη δεν πρέπει να αισθάνεται ή να νιώθεια παραγκωνισμένος.

5. Βοήθεια για επενδύσεις!
Ως χώρα – μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί κονδύλια για έργα όπως δρόμοι και σχολεία. Έως το 2020 υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 35 δισ.
Πλεονέκτημα για την Ελλάδα: Η χώρα δεν θα είναι αποκομμένη από την ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη και θα λάβει χρηματοδότηση για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα ενότητας από τον Κακλαμάνη στην πρώτη ομιλία του ως Πρόεδρος της Βουλής: «Να μείνουμε μακριά από στεγανά και μικροπολιτικές»
«Στην αίθουσα αυτή δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μικροί ή μεγάλοι, γαλάζιοι, πράσινοι, ή κόκκινοι» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Νικήτας Κακλαμάνης: Να μείνουμε μακριά από στεγανά και μικροπολιτικές – Η πρώτη ομιλία του ως Πρόεδρος της Βουλής
Ο Νικήτας Κακλαμάνης Πρόεδρος της Βουλής με 247 ψήφους - «Θέλω να ευχηθώ στον Κώστα Τασούλα ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ως ΠτΔ»
«Ναι» από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και πλειοψηφία ανεξάρτητων. «Παρών» από 50 βουλευτές. «Η εκλογή του είναι επάξια και αντάξια» το μήνυμα Τασούλα
Ο Νικήτας Κακλαμάνης Πρόεδρος της Βουλής με 247 ψήφους – «Θέλω να ευχηθώ στον Κώστα Τασούλα ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ως ΠτΔ»
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
ΠΑΣΟΚ για Κώστα Τασούλα: Αποφάσισε τη χρηματοδότηση φορέων της εκλογικής του περιφέρειας – «Εξόχως αλαζονική συμπεριφορά»
Για αλαζονική συμπεριφορά κατηγορεί τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, το ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται...
ΠΑΣΟΚ για Κώστα Τασούλα: Αποφάσισε τη χρηματοδότηση φορέων της εκλογικής του περιφέρειας – «Εξόχως αλαζονική συμπεριφορά»