Η BofA αναμένει να κλείσει η αξιολόγηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα, κατά την άποψή της, είναι αυτό να συμβεί την τελευταία στιγμή όταν η Ελλάδα βρεθεί υπό της πίεσης της χρηματοδότησης στα τέλη της άνοιξης. Μια προσπάθεια για να υπάρξει συμβιβαστική λύση βρίσκεται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω δέσμευσης σε εκ των προτέρων μεταρρυθμίσεις. Σε αντάλλαγμα, το ΔΝΤ θα λάβει συμβουλευτικό μόνο ρόλο στο πρόγραμμα, ο οποίος είναι πιθανό να
είναι επαρκής από τη σκοπιά των πιστωτών. Επιπλέον, η BofA αναμένει μία σταδιακή εκταμίευση των δόσεων της δεύτερης αξιολόγησης, όπως ακριβώς έχει συμβεί και στις τελευταίες αξιολογήσεις.
Αυτό το σενάριο θα αποτρέψει μία νέα κρίση, αλλά βάζει την ένταξη στο QE σε κίνδυνο. Θα μπορούσε ακόμα να συμβεί, αλλά οι επίμονες καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις και τα πολλά θέματα που παραμένουν ανοικτά μετά από αυτές, δίνουν στην ΕΚΤ λόγο να κρατήσει την Ελλάδα εκτός της ποσοτικής χαλάρωσης.
Επιπλέον, εάν Ελλάδα μπει στο QE προς το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά τις εκλογές στις διάφορες χώρες της Ε.Ε, τα οφέλη θα είναι περιορισμένα, δεδομένου ότι το πρόγραμμα θα είναι πιθανότατα σε τελικό στάδιο. Χωρίς το QE της ΕΚΤ ένα τέταρτο πρόγραμμα θα πρέπει πιθανότατα χρειαστεί να συζητηθεί το 2018.