Site icon NewsIT

“Βούτσης: Κλειστές οι τράπεζες τη Δευτέρα” έλεγε το tweet που αποδείχθηκε… φάρσα!

28.06.2015 | 18:35
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα μήνυμα στο twitter από τον "Νίκο Βούτση" σχετικά με την λειτουργία των ελληνικών τραπεζών αύριο, Δευτέρα, ήταν αρκετό για να βάλει... "φωτιά" στα social media και να αναγκάσει το υπουργείο Εσωτερικών να εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης...

Μία ανακοίνωση… αναπόφευκτη, καθώς επρόκειτο για μία (ακόμη) φάρσα.

“Θύτης” ο Ιταλός δημοσιογράφος Tommaso De Benedetti, ο οποίος έχει κάνει παρόμοιο… χιούμορ και στο παρελθόν.

Ωστόσο αυτή τη φορά κατάφερε να το… “τερματίσει”, αφού δημιούργησε ψεύτικο λογαριασμό στο twitter με το όνομα του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση και ανήρτησε το εξής μήνυμα:

Η ελληνική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνουν πως όλες οι τράπεζες σε ελληνικό εδαφος θα παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα, 29 Ιουνίου“.

Τι παραπάνω χρειαζόταν να πει για να… “ρίξει” το ίντερνετ; Τίποτα, θα πούμε εμείς…

Η ανησυχία των πολιτών της χώρας για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είναι έκδηλη τις τελευταίες ημέρες, συνεπώς η… επιστυχία της φάρσας ήταν δεδομένη.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε στον συγκεκριμένο λογαριασμό πως επρόκειτο για φάρσα του γνωστού Ιταλού δημοσιογράφου, που όπως προαναφέραμε το έχει… ξανακάνει στο παρελθόν με πολιτικά πρόσωπα.

Επισήμως, ανακοινώθηκε στο πρακτορείο ΑΠΕ – ΜΠΕ το εξής: “Κατηγορηματικά διαψεύδει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης δήλωση που του αποδίδεται μέσω του twitter, για τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη λειτουργία των τραπεζών. Ο υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για βρόμικο πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση τις κρίσιμες αυτές ώρες και ήδη η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος διερευνά την υπόθεση”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version