Πολιτική

Αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο – Όχι όμως όλοι! – Δείτε ποιοι

- Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενημερώνει επισήμως για τον αριθμό των  βουλευτών που  απαρνήθηκαν το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου
- Από το ΠΑΣΟΚ πήραν όλοι και οι νέοι και οι παλιοί αυτοκίνητο
- Από τη ΝΔ μόνο ο κ. Κουμουτσάκος έχει δηλώσει ότι απαρνείται το προνόμιο


Κατά τη σημερινή κλήρωση, που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του, Παναγιώτη Καρακατσούλη, Γιώργο Αμυρά, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Ήδη ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς που προέρχεται από τους Οικολόγους – Πράσινους, φρόντισε να βγάλει δελτίο τύπου, ανακοινώνοντας την απόφαση του..
«Εμείς οι Βουλευτές της Οικολογίας και της Αριστεράς πρέπει να αποδείξουμε με έργα ότι δεν είμαστε ίδιοι σαν τους άλλους που έχουν μετατρέψει την πολιτική σε προσοδοφόρο επάγγελμα. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να πούμε όλοι όχι σε μια σειρά προνόμια όπως το δικαίωμα σε αστυνομικό φύλαξης και για αυτοκίνητο. Ακόμα περισσότερο θα πρέπει εμείς οι Βουλευτές της Αριστεράς και της Οικολογίας να θέσουμε το ζήτημα για μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων» σημειώνει ο κ. Δημαράς.

Οι βουλευτές που εκλέγονται εντός του νομού Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1400 κ.ε., που τους παρέχεται από τη Βουλή με τη μέθοδο του Leasing, ενώ οι βουλευτές της Περιφέρειας έως 1800 κ.ε..

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο οι βουλευτές, Ελένη Ψαρέα και Μουσταφά Μουσταφά. Από το ΠΑΣΟΚ πήραν αυτοκίνητο όλοι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ενημερώσει για τον αριθμό των μελών της που απαρνήθηκαν το προνόμιο, όπως είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ενώ το αίτημα επανέλαβε και αργότερα, σε κομματική συνεδρίαση, κι αφού είχε πληροφορηθεί πως αρκετοί βουλευτές της Κουμουνδούρου «επαναστάτησαν» στην ιδέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές που εκλέγονται εντός του νομού Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1400 κ.ε., που τους παρέχεται από τη Βουλή με τη μέθοδο του Leasing, ενώ οι βουλευτές της Περιφέρειας έως 1800 κ.ε..

Η Πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε πως στο τέλος του έτους, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις χρονομίσθωσης, θα επανεκτιμηθεί το θέμα της διάθεσης αυτοκινήτων, με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών.

«Να επανεκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο υποβοηθούνται οι βουλευτές στο να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μετάβασής τους, να μην τους αποστερήσουμε εργαλεία και μέσα γι’ αυτόν το σκοπό, αλλά και να φροντίσουμε να υπάρξει εκλογίκευση στις δαπάνες και με πρόβλεψη πολύ πιο συμφερουσών συμβάσεων και με προβλέψεις άλλες, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε σημεία μεγάλης δημιουργικότητας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ