Site icon NewsIT

Capital control- Κλειστές Τράπεζες: Όλα θα κριθούν στο δημοψήφισμα

02.07.2015 | 07:14
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το “ναι” ή το “όχι” στο δημοψήφισμα κρίνουν την επόμενη ημέρα. Οι Ευρωπαίοι επί της ουσίας έχουν παγώσει κάθε διαδικασία περιμένοντας να δουν εάν οι Έλληνες θα αποφασίσουν να πουν “ναι” στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων την οποία συνδυάζουν άμεσα και με τη χρηματοδότηση, ενώ και χώρες του Νότου στέλνουν μήνυμα πως η στήριξη έχει τα όριά της.

“Δεν είναι δυνατόν να μειώνουμε τις πρόωρες συντάξεις στην Ιταλία για να συνεχίσουν να τις λαμβάνουν οι Έλληνες” η δήλωση αυτή θυμίζει φρασεολογία βορειοευρωπαίου συνδεδεμένου με το άρμα της Γερμανίας ωστόσο προέρχεται από τον Ματέο Ρέντσι ο οποίος παρά τη θετική στάση έναντι της Ελλάδας επέλεξε να στείλει ένα σαφές μήνυμα για το “ναι” ή το “όχι” στο δημοψήφισμα.
Όλα, μαζί και η όποια συζήτηση για βοήθεια προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αναστέλλονται. Αυτό ήταν το μήνυμα του προέδρου του Eurogroup στην απάντησή του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και παράλληλα οι εταίροι με πρώτοη τη Γερμανία, μέσω της Άγκελα Μέρκελ διαμηνύουν ότι θωρακίζουν την ευρωζώνη απέναντι σε ένα ενδεχόμενο grexit. “Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την Ευρωζώνη” είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version