Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Δήμας: Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά αναγκαστικός δανεισμός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο βουλευτής Κορινθίας, Χρήστος Δήμας, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας εισηγήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το Νομοσχέδιο της Κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος και υπογράμμισε πως η Ν.Δ. θα καταψηφίσει την ΠΝΠ.

Με την φράση «πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός» ο κ. Δήμας συνόψισε τις επιπτώσεις της κυβερνητικής νομοθετικής πρωτοβουλίας τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε οικονομικά αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.

Σημειώνοντας την ανακολουθία στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση στο παρελθόν και ως κυβέρνηση σήμερα για την πρακτική των ΠΝΠ, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις ασάφειες και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα, ο Χρίστος Δήμας κατηγόρησε την συγκυβέρνηση για έλλειψη ικανότητας και για απροθυμία να καταλήξει σε συμφωνία με τους θεσμούς οδηγώντας την χώρα σε οικονομική ασφυξία και διεθνή απομόνωση. Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε εμφατικά πως σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα στιγμή επείγει η υπογραφή μιας έντιμης, βιώσιμης και κοινωνικά αποδεκτής συμφωνίας που θα δίνει τέλος στην ανασφάλεια την οικονομική αβεβαιότητα των τελευταίων τριών μηνών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε