Πολιτική

De Standaard: Ο Τσίπρας κάνει δημόσιες σχέσεις στο Νταβός αλλά… δεν ποντάρει στον Σόιμπλε

Σε εκστρατεία δημοσίων σχέσεων επιδίδεται στο Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός, προβάλλοντας αναφέρει στο σημερινό φύλλο της η βελγική εφημερίδα "De Standaard" επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα ότι "είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να ποντάρει στην βοήθεια του Σόιμπλε".

Αναφέρεται ειδικότερα πως ο Α. Τσίπρας επιχειρεί να αξιοποιήσει τις επαφές του με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους στο Νταβός προκειμένου να εξασφαλίσει ερείσματα ανάμεσα στους δανειστές, τη στιγμή που εντείνεται στους κόλπους της κυβέρνησής του η ανησυχία ότι θα ζητηθούν επιπλέον μέτρα λιτότητας από την Αθήνα.

Όπως σημειώνεται, δεν αποκλείεται καθόλου το ΔΝΤ, που διαθέτει την πλέον αδιάλλακτη στάση, να ζητήσει νέες περικοπές επειδή πιστεύει ότι το κόστος του Ασφαλιστικού συστήματος επιβαρύνει υπερβολικά τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τον λόγο, αυτό ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τους δανειστές ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την εφαρμογή μέτρων λιτότητας και επιθυμεί την απεμπλοκή του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Κάτι που όμως βρίσκει κάθετα αντίθετο τον Σόιμπλε ο οποίος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τάσσεται υπέρ της συνέχισης της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα με το σκεπτικό ότι την σχετική απόφαση είχε επικυρώσει το γερμανικό Κοινοβούλιο και ως εκ τούτου δεν θα είναι καθόλου εύκολο να ληφθούν αποφάσεις ερήμην του.

Στη συνέχεια αφού περιγράφεται αναλυτικά η γνωστή στιχομυθία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, γίνεται αναφορά σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο στο περιθώριο της Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Α. Τσίπρας είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των δανειστών.

Καταλήγοντας η εφημερίδα διατυπώνει την εκτίμηση ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτιμά ότι η Ευρώπη θα υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση απέναντι στην Ελλάδα επειδή αυτή τη στιγμή έχει άλλες «σκοτούρες», όπως το Brexit και την προσφυγική κρίση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit