Πολιτική

Δείτε live: Την ενημέρωση των πολιτκών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

«Αποτελεί για μας θετική εξέλιξη η αναθεώρηση των προβλέψεών του για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, το οποίο σε προηγούμενη έκθεσή του, είχε εκτιμήσει 33 φορές κάτω από το ύψος που το ίδιο το Ταμείο ανακοίνωσε χθες». Αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών, αναφερόμενος στο ΔΝΤ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, «αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι επιφυλάξεις του Ταμείου για τη δημοσιονομική απόδοση της χώρας, επιφυλάξεις που θυμίζω ότι προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια της πρώτης, όσο και της δεύτερης αξιολόγησης, ήταν αδικαιολόγητες».
Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε και την «καταστροφολογία της ΝΔ που πέρυσι τέτοιον καιρό προέβλεπε ενεργοποίηση του δημοσιονομικού διορθωτή και κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, «είναι απολύτως ανυπόστατα τα σενάρια για λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2018, που βασίζονται στις χθεσινές εκτιμήσεις του Ταμείου».

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες να εργάζεται εντατικά, ώστε να καταλήξει άμεσα σε μία συνολική συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, τον καθορισμό της δημοσιονομικής πορείας μετά το τέλος του προγράμματος και τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, της ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να δοθεί η απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μείωση φόρων και 13ο μισθό στο Δημόσιο τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το «καλάθι» της ΔΕΘ
Mειώσεις φόρων για τα μεσαία φορολογικά κλιμάκια, διορθωτικές κινήσεις στα τεκμήρια των ελευθέρων επαγγελματιών και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που φέρεται πως εξετάζει η κυβέρνηση
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Νέες εντάσεις στο ΠΑΣΟΚ λόγω της διαγραφής της Κατερίνας Μπατζελή - Σκοπός του Ανδρουλάκη να σταματήσει η εσωστρέφεια στο κόμμα
Έντονες αντιδράσεις από τον Χάρη Δούκα για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Κατερίνας Μπατζελή, αν και η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται πως δεν ξάφνιασε κανέναν
Κατερίνα Μπατζελή