Πολιτική

Δείτε Live: Την κατάθεση Στουρνάρα στην Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Διερεύνηση της Νομιμότητας της Δανειοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και των Ιδιοκτητριών Εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τις τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ

Εν τωμεταξύ αναβάλλεται για σοβαρό λόγο η αυριανή εξέταση του εκδότη του Πρώτου Θέματος Θέμου Αναστασιάδη που διερευνά τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα. Αυτό έγινε γνωστό κατά την έναρξη της συνεδρίασης από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Σωκράτη Φάμελλο λέγοντας πως ο κ. Θέμος Αναστασιάδης επικαλούμενος ένα σοβαρό θέμα, το οποίο δεν θα ήθελα να αναφέρω δημόσια αλλά ιδιωτικά μπορώ να ενημερώσω το κάθε μέλος της Επιτροπής, ζήτησε να αναβληθεί η αυριανή του εξέταση καθώς βρίσκεται για σοβαρό λόγο στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει άρνησή του να καταθέσει, αναβολή ζητάει αλλά η απουσία του είναι επιβεβλημένη». Και πρότεινε η εξέταση του εκδότη να προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη. Κάτι που έγινε αποδεκτό από όλα τα μέλη της Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος, επίσης, πρότεινε την επόμενη εβδομάδα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και γίνουν οι εξετάσεις του ιδιοκτήτη του ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Κυριακού και του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του ΑΛΤΕΡ κ. Γιάννίκου. Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε πάντως ότι ο κ. Γιάννικος, σε επικοινωνία που είχε με την γραμματεία της Επιτροπής ανάφερε πως όλο αυτό το διάστημα έχει υποχρεωτικές παρουσίες σε δίκες για εκκρεμείς υποθέσεις, που έχουν συσωρευτεί για εκδίκαση μετά την λήξη της αποχής των δικηγόρων. Και ο ίδιος είπε πως το πρόγραμμά του έχει κενό και μπορεί να παραστείς την Επιτροπή στις 27 Οκτωβρίου. Ημερομηνία που πολλοί βουλευτές – μέλη της Επιτροπής είπαν ότι δεν θα μπορούν να παραβρεθούν εξ αιτίας της εθνικής εορτής και των υποχρεώσεων που έχουν στις περιφέρειές τους. Ετσι ο πρόεδρος της Εξεταστικής πρότεινε να εξεταστεί εάν μπορεί αυτή η ακρόαση να διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, επίσης και για την κατάθεση του κ. Κυριακού επεφυλάχθηκε να την προσδιορίσει καθώς έχει γίνει γνωστό στην Επιτροπή πως ο κ. Κυριακού απουσιάζει στο εξωτερικό και ίσως είναι και μέχρι το τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση γι αυτές τις δύο επόμενες κλητεύσεις, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής είπε πως μπορεί και μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου έγκαιρα να ενημερώσει τους βουλευτές για τον προγραμματισμό.

Στο προοίμιο της συνεδρίασης και πριν ξεκινήσει η εξέταση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης αποδοκίμασε τις χθεσινές αναφορές στην προημερησίας συζήτηση στην Βουλή για την διαφθορά που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διαπιστωτικές αναφορές από το έργο της Επιτροπής δείχνοντας πως έχει βγάλει και το πόρισμα. Θα πρέπει είπε να περιχαρακωθεί το έργο και το κύρος των εργασιών μας. Παρατήρηση την οποία επικούρησε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδου.

Η ακρόαση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ξεκίνησε με τον κεντρικό τραπεζίτη να ορκίζεται με θρησκευτικό όρκο και να κάνει μια αρχική τοποθέτηση σχετικά με την πορεία της οικονομία και του τραπεζικού συστήματος.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές για τη Σύνοδο του Λονδίνου: Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις με τη συμμετοχή της Ελλάδας
Εκεί, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της
Το Μέγαρο Μαξίμου
Νίκος Παπαθανάσης κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη: Εργαλειοποιούν και παραποιούν την πραγματικότητα πάνω στο τραγικό δυστύχημα
«Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης» επισημαίνει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης σε συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή