Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Δεν αργεί η “συγχώνευση” ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αργεί η “συγχώνευση” ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ

Ζήτημα χρόνου θεωρείται η “συγχώνευση” της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και η ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ φαίνεται να αποτελεί τον καταλύτη προς αυτή κατεύθυνση.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση μετώπου των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με σκοπό τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έχει λιώσει τους πάγους μεταξύ των ηγεσιών ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ιδίως μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Κουβέλη και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ενόψει προεκλογική ςσυνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

Είναι προφανές ότι η “μεταρρυθμιστική” τάση της ΔΗΜΑΡ δεν θα ακολουθήσει μια τέτοια προοπτική εάν και εφόσον βέβαια υπάρξουν και σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα του κόμματος, καθώς βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην “ενσωμάτωσή” της στην ΕΛΙΑ

Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ να σημειωθεί φέρεται να έχει αποδεχθεί τη σκληρή πολιτική πραγματικότητα για το μέλλον του κόμματος μετά και το κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και ήδη στην Αγίου Κωνσταντίνου χαράζουν πορεία για. στρατηγική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει μάλιστα αυτή συνεργασία θα έχει ως “μοντέλο” σύμφωνα με πληροφορίες την προεκλογική «συγχώνευση» στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς η Αγίου Κωνσταντίνου κρίνει ότι είναι απίθανο το κόμμα να συγκεντρώσει το όριο του 3% για την είσοδό του στη Βουλή.

Το καλοκαίρι αναμένται λοιπόν να είναι ιδιαίτερα “θερμό” και για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ και οι πολιτικές της κυβέρνησης όπως η περίπτωση της ΔΕΗ, αλλά και του αιγιαλού και του ασφαλιστικού που ακολουθούν πιθανολογείται βάσιμα ότιθα φέρουν ακόμη πιο κοντά της ηγεσίες των δύο κομμάτων ιδίως αν η Κουμουνδούρου πει “ναι” σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας….μετά τις εκλογές όμως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκτακτη εισφορά, φόρος στο πετρέλαιο, φόροι ακινήτων, χρέη στο Δημόσιο: ποιες φοροελαφρύνσεις θα ζητήσει η κυβέρνηση– Τι θα ζητήσουν οι τροϊκανοί

Έξω από την Χαριλάου Τρικούπη σχολικοί φύλακες και καθηγητές

Υπέρ του δημοψηφίσματος Τσίπρα ο Παπανδρέου

Η Κύπρια ευρωβουλευτής ανοίγει “βεντέτα” με τον Βενιζέλο – Ζητά την παύση του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε