Site icon NewsIT

Δεν κάνουν πίσω για το γάλα – Και άλλοι βουλευτές στο χορό

26.03.2014 | 15:24
Δεν κάνουν πίσω για το γάλα – Και άλλοι βουλευτές στο χορό

Δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω για το θέμα του γάλακτος ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος φτάνοντας μέχρι και την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές στις προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης. Την ίδια ώρα και άλλοι βουλευτές τάσσονται στο πλευρό των αγελαδοτρόφων.

Τη στήριξή του στους αγελαδοτρόφους εκφράζει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος, χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο την πρότασή τους για το γάλα. «Αναμφισβήτητα, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και μας βγάζει από το αδιέξοδο. Το σχέδιο νόμου στην υπάρχουσα μορφή του στραγγαλίζει την κτηνοτροφία και κυρίως τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία» τονίζει και προσθέτει:
«Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να γίνουν έρμαια των πολυεθνικών εταιρειών και γι’ αυτό οφείλουμε να τους προστατέψουμε από τα διάφορα τεχνάσματα αυτών των επιχειρήσεων. Είναι χρέος και καθήκον μας να στηρίξουμε την πρόταση των αγελαδοτρόφων, η οποία προασπίζει την εγχώρια παραγωγή».

Όπως είναι γνωστό οι αγελαδοτρόφοι έκαναν ένα βήμα πίσω από τις αρχικές τους θέσεις, με τον Σύνδεσμο Αγελαδοτρόφων Ελλάδας, την Ένωση Φυλής Χολστάϊν και το ΘΕΣγάλα, να καταθέτουν κοινή πρόταση προς άρση του αδιεξόδου. Η πρόταση από την αρχή έχει τύχει της υποστήριξης του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος θεωρεί ότι πρόκειται για μια εποικοδομητική πρωτοβουλία. Μόλις χθες τόνισε, σε δήλωσή του, πως μετά τη διάθεση που επέδειξαν οι αγελαδοτρόφοι, θα πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να αρθεί το αδιέξοδο στο ζήτημα του γάλακτος.

Την ίδια ώρα δεν αποκλείονται οι συναντήσεις με βουλευτές για ενημέρωση σε ό,τι αφορά στις αλλαγές που προωθούνται στην αγορά γάλακτος και ήδη έχουν γίνει κάποιες τέτοιες επαφές, σχολίασε σήμερα στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχει συμφωνία με την τρόικα και τα περιθώρια κινήσεων και τροποποιήσεων είναι περιορισμένα».

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε την εκτίμησή του ότι θα καμφθούν διαφωνίες όταν έρθουν οι τελικές διατάξεις στη Βουλή, διότι οι διαφωνούντες θα καταλάβουν την ουσία της ρύθμισης.
«Είναι συντριπτικό πλεονέκτημα το γάλα ημέρας και το ελληνικό σήμα, που δίνει τη δυνατότητα να ενισχυθούν οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι, έστω και αν είναι κατά τι ακριβότερο» σχολίασε επίσης το ίδιο στέλεχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο κοστίζει το γάλα στην Ελλάδα και πόσο στο εξωτερικό – ΠΙΝΑΚΑΣ

Σε τρία άρθρα το πολυνομοσχέδιο – Μασάζ στους βουλευτές για να περάσει – Τριπλό μέτωπο με γάλα, ταξι, φάρμακα για την Κυβέρνηση

Τέλος το αντάρτικο από τον Χαρακόπουλο για το γάλα;

Κασσής: Ανάθεμα την ώρα που στηρίζω αυτή την κυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version