Site icon NewsIT

Δεν καταργεί τις σχολικές αργίες ο Λοβέρδος

16.06.2014 | 10:34
Δεν καταργεί τις σχολικές αργίες ο Λοβέρδος

Ούτε νωρίτερα θα αρχίσει, ούτε αργότερα θα τελειώσει φέτος η σχολική χρονιά όπως σχεδίαζε ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο νεος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος έχει αποφασίσει η νεα σχολική χρονιά να αρχίσει όπως κάθε χρόνο στος 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ο κ. Λοβέρδος είναι αντίθετος με τα όσα είχαν αποφασισθεί αφού υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη αποσπάσεις και μεταθέσεις καθηγητών ώστε να ξεκινήσει νωρίτερα το σχολικό έτος.

Τονίζεται επίσης ότι στη χώρα μας οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ο κ. Λοβέρδος δεν θα υπογράψει και την απόφαση για κατάργηση των δύο αργιών στα σχολεία, των τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) και του Αγίου Ιωάννη μετά την Πρωτοχρονιά (7 Ιανουαρίου).

Ενδεχομένως να μην συνεχιστεί και η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολύ κακό για το τίποτα! Πως Σαμαράς – Βενιζέλος βρήκαν λύση για τη διαθεσιμότητα

Σολομώντεια λύση Σαμαρά – Βενιζέλου για τη διαθεσιμότητα κι έμειναν… όλοι ικανοποιημένοι – Επαναπροσλαμβάνονται 600 διοικητικοί υπάλληλοι

Κυβέρνηση σε κρίση για τη διαθεσιμότητα – Ο Μητσοτάκης ζητάει να πάρει θέση ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος στηρίζει Λοβέρδο και αμφισβητεί τις 7000 απολύσεις

“Καρφιά” Άδωνι για τις περικοπές στους ένστολους – “Αδιανόητη” η υποχώρηση για τη διαθεσιμότητα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version