Πολιτική

Δένδιας για ομόφυλα ζευγάρια: Είχα υπερψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης

Υπέρ της διάταξης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τάχθηκε… εμμέσως ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», υπενθυμίζοντας ότι το 2015 είχε ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης.  

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι «όπως έχει εξηγήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιδίωξη του είναι να ωριμάσει αυτή η συζήτηση στην κοινωνία, πριν έρθει προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο». Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν πρέπει να γίνει αφορμή για τον διχασμό της κοινωνίας αλλά ούτε και να αποτελέσει αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την αντιπολίτευση.

Προσθέτει ότι πρέπει όταν έρθει το τελικό κείμενο τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει. «Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί», εξηγεί. Ο κ. Δένδιας, καταλήγει, λέγοντας ότι για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια

«Όπως ανέφερε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, η επιδίωξη του είναι να ωριμάσει η συζήτηση για το ζήτημα αυτό στην κοινωνία, πριν έρθει το νομοσχέδιο προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Μόνο, τότε, άλλωστε, θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει. 

Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή διχασμού της κοινωνίας, όπως δεν πρέπει να αποτελέσει και αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Σε ό,τι με αφορά, για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα, θα πρέπει πρώτα να έρθει, όπως προανέφερα, η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Να σας υπενθυμίσω, πάντως, ότι το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε, είχα υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων». 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι