Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Δένδιας: η Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής – Αλλάζει ο νόμος για εγκληματική οργάνωση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Για πράξεις που δείχνουν τις προθέσεις των νεοναζί μίλησε ο Ν. Δένδιας
– “Η δολοφονία και ο Μελιγαλάς παραπέμπει σε ναζιστικές πρακτικές του παρελθόντος”
– Κάλεσε σε συστράτευση τις πολιτικές δυνάμεις εναντίον της Χρυσής Αυγής

Τη διεύρυνση των άρθρων του νόμου για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου για την κατάρτιση ένοπλης ομάδας προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στις δηλώσεις του με αφορμή την άγρια δολοφονία στο Κερατσίνι.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κατά τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για το φονικό στο Κερατσίνι, ουσιαστικά προανήγγειλε πως θα ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση με στόχο την τροποποίηση των άρθρων του ποινικού κώδικα 187 περί εγκληματικής οργάνωσης και 195 περί κατάρτισης ένοπλης ομάδας. Αυτό, όπως διαρρέουν πηγές του υπουργείου σημαίνει πως η νομοθετική παρέμβαση θα γίνει για να αυστηροποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο και να χαρακτηριστούν εγκληματικές οργανώσεις τα άοπλα παραστρατιωτικά τμήματα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών μετά τα τελευταία γεγονότα ανέβαλε την αυριανή επίσκεψή του στη Ρώμη.
 
Ο κ. Δένδιας είπε πως η δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από άτομο που δηλώνει μέλος της Χρυσής Αυγής σε συνδιασμό με τα γεγονότα στον Μελιγαλά και την απαξίωση χθες του Ελληνικού Κοινοβουλίου δείχνουν τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος, όπως χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή.

 

Η δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής στη δολοφονία και τα άλλα γεγονότα, είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι τις προσεχείς ημέρες θα δοθεί σε δημόσιο διάλογο η πρόταση για αλλαγή των άρθρων για τη σύσταση εγκληματική οργάνωση και του άρθρου για την κατάρτιση ένοπλης ομάδας.

Ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή δήλωσε πως η παρουσία μελών της με στρατιωτικού τύπου αγήματα παραπέμπει σε ναζιστικές πρακτικές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Τι ζήτησε από την γυναίκα του να εξαφανίσει από το σπίτι ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα

Παππάς στο Newsit: και ‘γω δηλώνω Αρειανός τι σημαίνει αυτό…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε