Πολιτική

Δένδιας και Ντι Μάιο τα… είπαν για τον κορονοϊό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογο του, Λουίτζι Ντι Μάιο, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Η συζήτηση εστιάστηκε σε ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, στις 9 Ιουνίου.
Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στο σχέδιο της Αθήνας για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, το οποίο γίνεται με κανόνες και ασφάλεια και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορονοϊό.
Περαιτέρω, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών για την επιστροφή στην ομαλότητα και την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ.

Επικοινωνία και με Μάλτα

O Νίκος Δένδιας συνομίλησε επίσης σήμερα το απόγευμα με τον ομόλογό του της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτολό, με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης, το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, καθώς οι δύο χώρες σχεδιάζουν να ανοίξουν σταδιακά στον τουρισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «βλέπει» προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το σκάνδαλο γιγαντώθηκε επί ΝΔ»
«Η ΝΔ γεννάει πιο πολλά σκάνδαλα από όσα αντέχει η δημόσια συζήτηση με αποτέλεσμα η ατζέντα να καταλαμβάνεται αναγκαστικά μονοθεματικά από σκάνδαλα λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Kυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέτρα για να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη»
Η συνεργασία με τρίτες χώρες για εξοπλιστικά νοείται με χώρες που συμμερίζονται εξωτερική πολιτική και τις πολιτικές ασφάλειας, είπε πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 17