Site icon NewsIT

ΔΕΘ 2022 – Αλέξης Τσίπρας στο newsit.gr: Στόχος μας δεν είναι η κυβέρνηση ηττημένων ή μειοψηφίας

18.09.2022 | 16:07
ΔΕΘ 2022 – Αλέξης Τσίπρας στο newsit.gr: Στόχος μας δεν είναι η κυβέρνηση ηττημένων ή μειοψηφίας

Στα μετεκλογικά σενάρια αναφέρθηκε η δημοσιογράφος του newsit.gr Ελένη Καλογεροπούλου θέτοντας σχετική ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε από τη ΔΕΘ πως η μόνη λύση είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών και αναφέρθηκε στις πιέσεις που ενδέχεται να δεχτούν πιθανοί εταίροι στην περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του newsit.gr γιατί δεν έχει τη λαϊκή εντολή ένα ενδεχόμενο 45% σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αυτό βγει πρώτο κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε για ακόμη μία φορά: «Στόχος μας δεν είναι να φτιάξουμε μια κυβέρνηση ηττημένων ή μειοψηφίας. Η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μπορεί να λάβει χώρα εάν η λαϊκή ετυμηγορία ευλογήσει αυτή την αλλαγή, την επιδιώξει, την επιθυμεί».

Συνέχισε λέγοντας τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτη: «Αν ο λαός μας βγάλει πρώτο τον κ. Μητσοτάκη θα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης. Είναι σαφές».

Πρόσθεσε, δε, πως: «Αυτό που θα ανοίξει τον δρόμο για τη συγκρότηση μια προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας το βράδυ των εκλογών είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στην απλή αναλογική. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή. Από εκεί και πέρα μπορεί να υπάρξουν σενάρια… αλλά εδώ υπάρχει και ένα ζήτημα που εγώ το έχω θέσει». 

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες πιέσεις που μπορεί να δεχτούν πιθανοί μελλοντικοί εταίροι: «Δεν είναι μόνο οι αριθμοί είναι και η ηθική νομιμοποίηση. Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι αυτοί οι οποίοι θα πέσουν πάνω, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνει από πιέσεις, αλλά σε άλλους πιθανούς εταίρους μας την επομένη των εκλογών, να τους ασκήσουν αφόρητες πιέσεις γιατί αυτό που εμείς θα διεκδικήσουμε είναι η αλλαγή μοντέλου. Κάποια συμφέροντα δεν θα είναι πολύ χαρούμενα με την προοπτική της προοδευτικής κυβέρνησης».

Τόνισε δε πως: «Αυτά που είπα χθες κάποιους έκαναν χαρούμενους, κάποιους τους έκαναν πολύ σκεπτικούς, να είστε βέβαιοι. Δεν ξέρω αν θα το δούμε και στον τρόπο που θα μας διαχειριστούν ορισμένοι το επόμενο διάσημα, αυτοί που διαχειρίζονται την ενημέρωση των πολιτών αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είμαστε και χθεσινοί, έχουμε και μια εμπειρία».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας: «Πιστεύετε λοιπόν πως αν είναι πρώτος ο κ. Μητσοτάκης οι πιέσεις που θα ασκηθούν, όχι σε μας, στους εταίρους μας τους πιθανούς να μην συμβάλλουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση θα είναι απλές πιέσεις; Το πιστεύετε αυτό; Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής: Η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος, η προοδευτική διακυβέρνηση με όρους προγραμματικής σύγκλισης θα είναι μια πραγματικότητα και θα ανοίξει ο δρόμος το βράδυ των εκλογών με απλή αναλογική με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version