Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Διακλαδώνεται η Ελιά – Αισιοδοξία ενόψει εκλογών

Διακλαδώνεται η Ελιά – Αισιοδοξία ενόψει εκλογών

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι εκλογικές επιδόσεις της Ελιάς θα…διαψεύσουν τις Κασσάνδρες εκφράζει το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σε επιστράτευση τίθενται τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και όλο το στελεχικό δυναμικό του κόμματος. Ποιες Περιφέρειες και πόλεις θα επισκεφθεί ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Με τον εκλογικό πήχη να ορθώνεται στην εκλογή δύο ευρωβουλευτών, ως μία ικανοποιητική πολιτική επίδοση δεδομένων και των αντίξοοων πολιτικών συνθηκών, που επικρατούν για το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά, οι επιτελείς του κοινού σχήματος οριστικοποιούν την προεκλογική τους στρατηγική με κύριο στόχο να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους εκλογείς ότι ψήφος στην Ελιά ισοδυναμεί με ψήφο στην πολιτική σταθερότητα και την οικονομική και πολιτική απεξάρτηση της χώρας, ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης και 4 χρόνια Μνημονίων.

Στην Ελιά έχουν λόγους να είναι κατ αρχήν αισιόδοξοι για την έκβαση της κρίσιμης πολιτικής μάχης, καθώς, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη του σχήματος, η έως τώρα ανταπόκριση του κόσμου, από τις περιοδείες των υποψηφίων ευρωβουλευτών ανά την επικράτεια είναι τουλάχιστον ενθαρρυντική. Στο μέτωπο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, μάλιστα, οι υποψήφιοι, που στηρίζονται από την Ελιά σε μεγάλες Περιφέρειες και Δήμους διατηρούν βάσιμες ελπίδες εκλογής ή επανεκλογής, όπως είναι ο κύριος Σγουρός στην Περιφέρεια Αττικής και οι Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης αντιστοίχως. Επιπλέον, η Ελιά διεκδικεί με αξιώσεις και τις Περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από τις κλειστές συσκέψεις, που πραγματοποιούνται, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να επισκεφθεί μεταξύ άλλων τη Θεσσαλονίκη και τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου, χωρίς, πάντως, το προεκλογικό του πρόγραμμα να είναι πλήρως ξεκάθαρο, καθώς, εκκρεμούν και υποχρεώσεις του υπό την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών.

Στην Ελιά και το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνουν ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν είναι ευθύνη και αρμοδιότητα μόνον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ως εκ τούτου, έχει αποφασιστεί προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Μανιάτης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Αθανάσιος Τσαυτάρης και Παναγιώτης Ρήγας να επωμιστούν με την πολιτική ευθύνη μίας Περιφέρειας, ώστε να συντονίσουν την προεκλογική εκστρατεία με τους κατά τόπους βουλευτές, όπου υπάρχουν και τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Επιπροσθέτως, προγραμματίζονται και 5 με 6 θεματικές πολιτικές εκδηλώσεις της Ελιάς σε διάφορες πόλεις της χώρας όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο και το Αγρίνιο, επί τη βάσει των αξόνων των προγραμματικών θέσεων, που παρουσίασε πριν από το Πάσχα η Ελιά για το πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση, την οικονομία και το νέο παραγωγικό μοντέλο, το κοινωνικό κράτος και την Ευρώπη.

Η αρχή θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 7 στο αμφιθέατρο του Αθήνα 984 στο Γκάζι, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, αφιερωμένη στους νέους και τις προοπτικές τους στην Ευρώπη μετά την κρίση με ομιλητές τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο και την αναπληρώτρια γραμματέα του ΕΣΚ, Marije Laffeber.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Die Presse: Ο Βενιζέλος κρύβει το ΠΑΣΟΚ πίσω από την Ελιά

Economist: Επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από το Ποτάμι – Θέλουν να σταματήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσουν τον Σαμαρά σε εκλογές

Αντίδοτο στην πόλωση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν στην Ελιά

Οι προγραμματικές θέσεις της Ελιάς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε