Πολιτική

Διακομματική πρωτοβουλία με στόχο την αναζήτηση των καταθετών στο εξωτερικό

Σαράντα βουλευτές κυρίως της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα του ζητούν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα όλων όσοι έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο «γαλάζιος» Γιάννης Καράμπελας και αγκάλιασαν και συνάδελφοι του και από τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης.

Ο στόχος τους δεν είναι οι απλοί πολίτες αλλά όσοι ασκούσαν την περίοδο 2010 – 2012 εκτελεστική ή νομοθετική εξουσία αλλά και πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 έτη. Και φυσικά εννοούν πολιτικούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων, προέδρους και διοικητές οργανισμών, δημάρχους, νομάρχες κ.ά. Εξαιρούνται ωστόσο όσοι έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή για λόγους εκπαίδευσης των παιδιών τους.

«Είναι γνωστό ότι για να ανακτηθεί πλήρως η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας και να ενδυναμωθεί η συνδετική σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και Πολιτών επιβάλλεται να πειστούν όλοι οι Έλληνες ότι όσοι χειρίστηκαν στο παρελθόν το δημόσιο χρήμα το έκαναν με όρους διαφάνειας, διαχειριστικής αποτελεσματικότητας και αίσθηση πατριωτικής συνείδησης.

Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν ακολούθησαν το παραπάνω τρίπτυχο είναι ακατάλληλοι για δημόσια αξιώματα και ελεγκτέοι από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Οι δε αποδεδειγμένα παρανομήσαντες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αυστηρά» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ερώτηση τους προς τον Γιάννη Στουρνάρα.

Την ερώτηση υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Δήμας, Πύρρος Δήμας, Αννα Καραμανλή, Κώστας Τασούλας, Γιάννης Μιχελάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Σοφία Βούλτεψη, Μιχάλης Ταμήλος, Αντώνης Μπέζας, Ιορδάνης Τζαμτζής, Βασίλης Οικονόμου κ.α..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Financial Times:”Κούρεμα στους Έλληνες καταθέτες ισοδυναμεί με αυτοπυροβολισμό”

Βρέθηκε ο υπάλληλος που κράτησε στα χέρια του το πρωτότυπο CD – “Πήρα μόνο εντολή να αντιγράψω τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες”

Νέες λίστες με 4.500 καταθέτες σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν

Στα δίχτυα της εφορίας 17.000 καταθέτες του εξωτερικού

Στοιχεία για Ελληνες καταθέτες στην HSBC ζήτησε το ΥΠΟΙΚ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ