Site icon NewsIT

Διάλειμμα… πίστης στη διαπραγμάτευση! Φεύγουν οι Θεσμοί λόγω Πάσχα!

19.03.2016 | 09:33
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αναχώρηση των επικεφαλής των Θεσμών από την Ελλάδα. Αυτό καθώς την άλλη Κυριακή είναι το Πάσχα των Καθολικών, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Θα υπάρξει μία διακοπή για το Πάσχα των Καθολικών, ενώ η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί μετά από αυτό. Οι αρμόδιες πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τονίζουν πως αναμένεται και επίσημη ενημέρωση.

Η εμπλοκή με το ΔΝΤ!

Την ίδια ώρα, η εμπλοκή που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται πως οδηγεί την κυβέρνηση σε άλλα μονοπάτια, προκειμένου να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την αξιολόγηση.

Μετά την σφοδρή κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και με δεδομένο πως η απόσταση κυβέρνησης και ΔΝΤ δεν φαίνεται να μπορεί να κλείσει, αφού οι διαφορές είναι τεράστιες, το Μαξίμου φοβάται πως και στις διαπραγματεύσεις του Σαββάτου θα υπάρξει ανάλογο μπλόκο και στο ασφαλιστικό.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε περίπτωση που συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι το μόνο που αντιδρά, τότε η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει στη Βουλή και το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ.

Παρόμοια σενάρια εξέταζε η κυβέρνηση και πριν έρθουν ξανά οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία τέτοια περίπτωση εάν δεν βρει εμπόδιο τη Γερμανία που θέλει διακαώς το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε ενδεχομένως οι Ευρωπαίοι παρασκηνιακά να το δεχθούν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version