Site icon NewsIT

Διαπραγματεύσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή – Μητσοτάκης: Αποκλείονται περισσότερες απολύσεις στο Δημόσιο

04.07.2013 | 16:40
Διαπραγματεύσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή – Μητσοτάκης: Αποκλείονται περισσότερες απολύσεις στο Δημόσιο

Στουρνάρας και Μητσοτάκης φάνηκαν αισιόδοξοι μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής της τρόικας.

Η συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε και το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας πως υπήρξε πρόοδος μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα, αλλά απέφυγε να μιλήσει για το μέγεθος της δόσης που τελικά θα εγκριθεί για τη χώρα.

Αρκέστηκε ωστόσο να δηλώσει πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή εάν χρειαστεί, προκειμένου να υπάρξει μία πολιτική απόφαση τη Δευτέρα στο Eurogroup.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, από την πλευρά του, ότι «θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα» και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία και στο θέμα του Δημοσίου.

«Να σας πω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης των απολύσεων, πέραν των 15.000, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΡΩΝ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Για να πάρω παράταση πρότεινα στην τρόικα να μειωθεί ο χρόνος της διαθεσιμότητας! Νεο ραντεβού αύριο – Συνάντηση τώρα τρόικας – Σαμαρά

Η νέα απαίτηση για τη δόση: διαθεσιμότητα για 6 μήνες και μετά… απόλυση – Τι θα αντιπροτείνει στην τρόικα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στουρνάρας: Αίγυπτος θα είχαμε γίνει αν χρεοκοπούσαμε

Που «κόλλησαν» τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ και οι νέες απαιτήσεις της τρόικα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version