Site icon NewsIT

Διαψεύδει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ την διορία 3 ημερών προς την Ελλάδα!

02.07.2013 | 14:13
Διαψεύδει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ την διορία 3 ημερών προς την Ελλάδα!

Δεν είναι τρείς αλλά 6 οι μέρες προθεσμίας που δίνουν στην Ελλάδα η τρόικα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της εν εξελίξει αξιολόγησης του προγράμματος.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα, δια του εκπροσώπου του ‘Ολι Ρεν, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δίνεται προθεσμία τριών ημερών στις ελληνικές αρχές.

Ωστόσο, όπως είπε ο Σάιμον Ο΄Κόνορ, “το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει το Eurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα οι συζητήσεις στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Χαρακτήρισε το τηλεγράφημα του Reuters “Μια ιστορία που βγαίνει από το πουθενά”. “Δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία”, ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του εκπροσώπου του Ολι Ρεν, αναφερόμενος στο σχετικό τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την πορεία των συζητήσεων στην Αθήνα ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι πάγια θέση της Επιτροπής είναι να μην σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ να καταβληθεί τμηματικά σε υποδόσεις ο Σ. Ο’ Κόνορ επιβεβαίωσε ότι είναι μια συνήθης πρακτική τους τελευταίους 6 μήνες οι δόσεις να εκταμιεύονται σε υποδόσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται οι πολιτικοί όροι που έχουν τεθεί.” Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο σ’ αυτό το θέμα”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Reuters: Διορία 3 ημερών δίνει η τρόικα στην Ελλάδα – Οικονομία

”Μοντέλο” εργασίας με μισθό 350 ευρώ προτείνει η τρόικα – Ζητούν διπλασιασμό στο όριο απολύσεων, μείωση κατώτατων αμοιβών συντάξεων και εφάπαξ – Οικονομία

Τι μας περιμένει με τον ενιαίο φόρο ακινήτων: από 1,8€ το τ.μ. μέχρι και πάνω από 32€ ο συντελεστής – Ποιοι εξαιρούνται από το αφορολόγητο – Οικονομία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version