Site icon NewsIT

Δηλώνει “παρών” ο Σαμαράς: “Οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να ενώσουν ετερόκλητες δυνάμεις”

31.01.2016 | 16:35
Δηλώνει “παρών” ο Σαμαράς: “Οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να ενώσουν ετερόκλητες δυνάμεις”

“Τις μεγάλες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κατά του λαϊκισμού και του κρατισμού” θεωρεί ως το πεδίο ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι εκεί μπορούν “να συμπέσουν άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς, άνθρωποι που είναι αντίθετοι με τον κρατισμό, άνθρωποι που έχουν αηδιάσει από τον λαϊκισμό και κοιτάνε μπροστά”.  

Όπως τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, “το τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό πρέπει να το δούμε από μηδενική βάση καθώς αυτό που είναι οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι και προοδευτικές και φιλολαϊκές”. 

Ο κύριος Σαμαράς προσθέτει ότι ο ίδιος παραμένει πολιτικά ενεργός προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκίνησε το 2012. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά δεν έχει δικαίωμα να πει ότι έκανε το χρέος του παρά μόνο «όταν επανέλθει η χώρα στην τροχιά που την είχαμε βάλει». 

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα: “Την ώρα που πάντες στρέφονται εναντίον του, την ώρα που η αντιπολίτευση αποδεικνύει πως ο ίδιος προκάλεσε τα σημερινά δεινά, την ώρα που όλα τα κοινωνικά στρώματα που τον στήριξαν είναι πια οργισμένα μαζί του, αυτός κάνει πως δεν καταλαβαίνει και πανηγυρίζει. Κάτι σαν τον καπετάνιο του Τιτανικού ένα πράγμα”.  

Όσον αφορά τη… φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς την χαρακτήρισε “θλιβερή και διχαστική”, λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φορτώσει στους προηγούμενους τις ευθύνες της καθίζησης που ο ίδιος προκάλεσε. 

Σχετικά με το προσφυγικό, είπε: “Το κλειδί ήταν και παραμένει ο διαχωρισμός λαθρομεταναστών που δεν δικαούνται άσυλο, από τους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης”

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version