Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Κουβέλης – Λουκούδης αποφασίζουν για το μέλλον

Το ραντεβού Κουβέλη - Λυκούδη που είναι προγραμματισμένο για σήμερα θα κρίνει πολλά όσον αφορά τη πορεία της Δημοκρατικής Αριστεράς από δω και πέρα και προσωπικά για τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος αν και βρίσκεται σε δεινή πολιτικά θέση θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για το τι μέλει γενέσθαι.

Ο πρώην γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ όπως και τα περισσότερα στελέχη της “εσωκομματικής αντιπολίτευσης” (Ψαριανός, Οικονόμου, Παπαδόπουλος κ.α.) θεωρούν σύμφωνα με πληροφορίες ότι η ηγεσία του κόμματος πρέπει με θάρρος να κάνει την αυτοκριτική της και να αναλάβει την ευθύνη του κακού αποτελέσματος, δρομολογώντας παράλληλα τις εσωκομματικές διαδικασίες για την αποτίμηση της κατάστασης σε πρώτη φάση.

Ήδη ο κ. Κουβέλης συζήτησε χθες το μεσημέρι με στενούς συνεργάτες του τα αρνητικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τη ΔΗΜΑΡ και σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή 30/5 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε συνδυασμό με τους χειρισμούς της ηγεσίας μετά την αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας.

Ειδικότερα στελέχη της “αντιπολίτευσης” και όχι μόνο θεωρούν μεγάλο λάθος που κόστισε τα μάλα στο κόμμα την έξοδο από την κυβέρνηση όπως έγινε, το φλέρτ με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τη αρνητική στάση της ηγεσίας απέναντι στην ΕΛΙΑ και τους “58”.

«Δεν υπογράψαμε κανένα συμβόλαιο αιώνιας παραμονής στην κυβέρνηση. Η ένσταση ενός μεγάλου τμήματος του κόσμου που μας ακολουθούσε ήταν επειδή δεν κατάλαβε πώς, γιατί, πότε και για ποιον λόγο, αποχωρήσαμε. Όχι γενικώς, διότι δεν παραμείναμε στην κυβέρνηση. Και από εκεί και έπειτα, ήρθε το δεύτερο μεγάλο σοκ- που αν θέλετε υπό μίαν έννοια για τη φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ακόμα ισχυρότερο- το γεγονός δηλαδή ότι όταν ξεκίνησαν με ένα σωρό ελπίδες οι διεργασίες για έναν ανοιχτό διάλογο με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, η Δημοκρατική Αριστερά δεν βρέθηκε απλώς έξω από αυτή την ιστορία, αλλά αντιμετώπισε αυτόν τον διάλογο και με έναν τρόπο, περίπου, περιφρονητικό. Έχω την εντύπωση ότι ήταν δύο βασικές επιλογές του κόμματος, οι οποίες οδήγησαν στη σημερινή πολύ μεγάλη ήττα, στα όρια της συντριβής» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84» ο Σπύρος Λυκούδης, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο έκτακτου Συνεδρίου.

«Ένα κόμμα κουρασμένο, που βιώνει σήμερα- και νομίζω και αύριο- την πολιτική του θλίψη, ποιος θέλει να το οδηγήσει σε μία αναμέτρηση στρατοπέδων, σε ένα συνέδριο, για να γίνει τι; Να κερδίσει ποιος και γιατί;» τόνισε.

Πιο αιχμηρός ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου ο οποίος μιλώντας στο NEWSIT έκανε λόγο για παραίτηση Κουβέλη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που παίρνει αυτή την πρωτοβουλία, δηλαδή της συγκρότησης ενός συνεδρίου που θα μπορέσει να διευκολύνει και μόνο αυτήν την εξέλιξη, πρέπει ο ίδιος να διευκολύνει με την δική του πρωτοβουλία την διαμόρφωση μια νέας πρόταση της ΔΗΜΑΡ υπό την νέα ηγεσία της, έτσι ώστε να μπορέσουν να δρομολογηθούν εξελίξεις συνεργασιών και ενός νέου κεντροαριστερού σχήματος που να περιέχει τη ΔΗΜΑΡ, την ΕΛΙΑ, το Ποτάμι και όποιες άλλες κινήσεις και πρόσωπα έχουν ενδιαφέρον και κινούνται στο χώρο της κεντροαριστερά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νικητές Καρατζαφέρης – Χατζημαρκάκης – Ποιοι “μικροί” δεν… πήγαν στις ευρωεκλογές

ΔΗΜΑΡ: Προς έκτακτο Συνέδριο

Συγκινημένος ο Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν διαλύεται

Τραντάζεται συθέμελα η ΔΗΜΑΡ μετά το εκλογικό βατερλό

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Πληροφορίες λένε ότι το όνομα του Νίκου Κοτζιά απομακρύνεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ αντίθετα φαίνεται ότι έδαφος κερδίζει η υποψηφιότητα του Γιάννη Δραγασάκη
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας