Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2015 – Αγωνία πριν από τα αποτελέσματα εκλογών

Δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2015 – Αγωνία πριν από τα αποτελέσματα εκλογών

Δημοσκοπήσεις: Neck and neck είναι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, αποτυπώνοντας το εκλογικό ντέρμπι που θα έχουμε το βράδυ της Κυριακής. 

Το σύνολο των δημοσκοπήσεων της προεκλογικής περιόδου έδειξε ότι η διαφορά μεταξύ του μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι εταιρείες μετρήσεων δυσκολεύτηκαν να πιάσουν τον σφυγμό των ψηφοφόρων. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα των περισσότερων δημοσκοπήσεων, η  πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί  μία κυβέρνηση συνεργασίας για την επόμενη ημέρα, στον απόηχο της υπογραφής του τρίτου μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης με τους δανειστές.  
Σε λίγες ώρες, όμως, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν αποφασίσει για τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας και το μέλλον της. Κατόπιν, ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος  θα πρέπει να λάβει την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να δει με ποια κόμματα του δημοκρατικού τόξου μπορεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση για την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.  
Για ακόμη μια φορά, όμως, τις εξελίξεις θα καθορίσει ο αστάθμιστος παράγοντας των αναποφάσιστων, οι οποίοι δεν έχουν αποφασίσει αν θα ψηφίσουν, αν θα απέχουν από τις εκλογές ή αν θα ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας. 
Ακολούθως, ο  νέος πρωθυπουργός της χώρας θα βρει μπροστά του μια σειρά από προβλήματα που παραμένουν ακόμα πάνω στο τραπέζι μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Εκτός από την ανεργία και το χρέος που αντιμετωπίζει η χώρα μας θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα και για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε