Site icon NewsIT

Δημοσκοπήσεις για όλα τα γούστα! Παντού προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να αλλάζει

22.01.2015 | 17:05
Δημοσκοπήσεις για όλα τα γούστα! Παντού προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να αλλάζει

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας δύο ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και από τις οποίες φαίνεται πως το σίγουρο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος. Σε αυτό που διαφωνούν οι δημοσκοπήσεις είναι στη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία.

Διευρύνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το Action24, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 31% έναντι της Ν.Δ. που συγκεντρώνει ποσοστό 27%.

Τρίτο κόμμα παραμένει το Ποτάμι με 6% και ακολουθεί με οριακή διαφορά η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,5% και το ΠΑΣΟΚ επίσης με 5,5%.

Το ΚΚΕ ακολουθεί με ποσοστό 5%, ενώ φαίνεται πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπαίνουν οριακά στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 3%. Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 36% έναντι 33%.

Σε άλλη δημσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, με μερική αναγωγή αδιευκρίνιστης ψήφου. Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Prorata για τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 19-20 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 33,5% και η ΝΔ το 25,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, ενώ εκτός κοινοβουλίου μένουν το ΚΙΔΗΣΟ με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, η ΔΗΜΑΡ με 0,5% και το ΛΑΟΣ με 0,5%.

Άλλο κόμμα δηλώνει οτι θα ψηφίσει το 3%, ενώ αναποφάσιστο εμφανίζεται το 7% των ερωτηθέντων.

Διαφορά δύο ποσοστιαίων μονάδων, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας “metrisi” για τον ενημερωτικό ιστότοπο “provocateur.gr”.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, οι συμμετέχοντες απάντησαν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 32,1%, ΝΔ 30,1%, ΧΑ 5,4%, Το Ποτάμι 5,3%, ΠΑΣΟΚ 4,9%, ΚΚΕ 4,3%, ΑΝΕΛ 2,7%, Το Κίνημα 2,4%, ΛΑΟΣ 0,9%, ΔΗΜΑΡ 0,7%, άλλο κόμμα 3,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 7,5%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 49,8% εμπιστεύεται τον Αντώνη Σαμαρά για πρωθυπουργό έναντι 38,4% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στους αναποφάσιστους η διαφορά αυξάνεται, με το 51,2% να εμπιστεύεται τον κ. Σαμαρά έναντι 30,2% του κ. Τσίπρα.

Εξάλλου, το 72,1% του δείγματος επιθυμεί η χώρα να παραμείνει στο Ευρώ πάση θυσία, ενώ το 68,9% πιστεύει ότι η ευρωπαϊκή θέση της χώρας κινδυνεύει. Παράλληλα, το 82,3% πιστεύει ότι η χώρα κινδυνεύει να βγει από το Ευρώ με αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 19-21 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1.008 ατόμων, πανελλαδικά, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version