Πέμπτη, 1 Αυγ.
31oC Αθήνα

Δημοσκοπήσεις για όλα τα γούστα: Από αυτοδυναμία μέχρι… κλείσιμο της ψαλίδας!

Δημοσκοπήσεις για όλα τα γούστα: Από αυτοδυναμία μέχρι… κλείσιμο της ψαλίδας!

Ακριβώς δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν. Όλες δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που αλλάζει είναι το ποσοστό της διαφοράς από τη Νέα Δημοκρατία.

Δημοσκόπηση της εταιρίας Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 2,6%. Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, θα έμεναν το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η ΔΗΜΑΡ παραμένει εξαφανισμένη από τον εκλογικό χάρτη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση “αν την επομένη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιό κόμμα είναι πιθανό να ψηφίζατε”, ποσοστό 28,1% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, 25,5% ΝΔ, 6,5% Το Ποτάμι, 5,4% Χρυσή Αυγή, 5,2% ΠΑΣΟΚ, 5,0% ΚΚΕ, 2,8% Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, 2,6% ΑΝΕΛ, 4,1% άλλο κόμμα, 2,2% Λευκό/Άκυρο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε ποσοστό 12,6%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε επί δείγματος 1.010 εκλογέων, κατά το διάστημα 7 και 8 Ιανουαρίου, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά το κυβερνητικό έργο (60,7%), αλλά εξίσου αρνητικά κρίνει και τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (61,1%).
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Αντ. Σαμαράς από το 43,9% των ερωτηθέντων, αλλά με τον κ. Τσίπρα να τον πλησιάζει με 36,2%.

Μεγαλύτερο αντίθετα είναι το ποσοστό διαφορά που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Public Issue για την Αυγή. Σε αυτή, το 38% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 30% ΝΔ.
Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 2 έως 9 Ιανουαρίου, το Ποτάμι συγκεντρώνει 7%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, η ΔΗΜΑΡ 1% και “άλλο κόμμα” 5%. Απουσιάζει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Alco για το Πρώτο Θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,2% έναντι της ΝΔ, συγκεντρώνοντας 31,2%, με τη Νέα Δημοκρατία να έπεται με 28%. Ακολουθούν Ποτάμι με 4,5%, Χρυσή Αυγή με 4,2%, ΠΑΣΟΚ με 4% και ΚΚΕ με 3,7%.
Εκτός Βουλής σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μένουν το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. του Γιώργου Παπανδρέου με 2,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%. “Άλλο” απάντησε το 4,4% των ερωτηθέντων. Το “λευκό” προτιμούν 2,2%, την “αποχή” 3,6% και 9,6% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε