Πολιτική

Δημοσκόπηση ALCO: Θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας – Δεν θέλουν Τσίπρα, δεύτερος σε δημοφιλία ο «Κανένας»

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησής της παρουσίασε απόψε (22.11.2022) η ALCO στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τις απαντήσεις των πολιτών για θέματα όπως ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο, ποιο κοινωνικό θέμα θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο τους αλλά και αν το εισόδημά τους είναι αρκετό για την καθημερινότητά τους.

Μετά το χθεσινό πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, όπου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε στο 7,3%, στο σημερινό σκέλος φαίνεται ότι το 30% των πολιτών εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό. 

Ακολουθεί η απάντηση «Κανένας» με 23% (αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες) και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 8%.

dimoskopisi alco alpha

Ακόμη, το 35% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ενώ το 32% πιστεύει ότι θα ήταν ίδια.

dimoskopisi alco alpha

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών (47%) πιστεύει ότι η σταθερότητα στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί και με κυβερνήσεις συνεργασίας, έναντι του 39% που πιστεύει ότι χρειάζονται αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

dimoskopisi alco alpha

Όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα που θα επηρεάσουν περισσότερο τους αναποφάσιστους στις επόμενες εκλογές, περισσότεροι από 5 στους 10 πιστεύουν ότι η ακρίβεια και η πορεία της οικονομίας θα τους επηρεάσει πολύ ενώ τρίτο σημαντικότερο ζήτημα θεωρούνται τα ελληνοτουρκικά.

dimoskopisi alco alpha

Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί πολίτες (48%) δηλώνουν ότι το εισόδημά τους αρκεί ίσα ίσα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους ενώ οι 3 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι αρκετό ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

dimoskopisi alco alpha

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Ανδρουλάκης δεν ενδίδει στις σειρήνες συνεργασίας παρά τη δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ – Επιθέσεις στα «μονοπρόσωπα» κόμματα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πειστεί ότι το κοινό που θα τον ακολουθήσει δεν είναι οι αριστεροί ψηφοφόροι αλλά οι κεντρώοι
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Το ανέφικτο έγινε πραγματικότητα – Οι Έλληνες πέτυχαν γιατί ήταν ενωμένοι
«Σήμερα ζούμε σε εξαιρετικά ταραγμένους καιρούς και πολλές από τις σταθερές, οι οποίες τις οποίες θεωρούσαμε δεδομένες τις τελευταίες δεκαετίες, τίθενται σε αμφισβήτηση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης