Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Alco: Ανδρουλάκης και Δούκας προηγούνται για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, τέταρτο κόμμα και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Ανδρουλάκης και Δούκας προηγούνται για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, τέταρτο κόμμα και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Οι εκλογές για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ και η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύονται στην δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Στις εκλογές για το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προηγούνται ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι του κόμματος φέρεται να πιστεύουν στον Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα για το ποιόν θα ψηφίσετε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα ποσοστά είναι τα ακόλουθα:

Νίκος Ανδρουλάκης 28,7%
Χάρης Δούκας 23,1%
Άννα Διαμαντοπούλου 17,2%
Παύλος Γερουλάνος 9,4%
Μιχάλης Κατρίνης 4,4%
Νάντια Γιαννακοπούλου 3,3%

Στο δεύτερο γύρο αν περνούσαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας τα ποσοστά είναι 43,8% και 33,1% αντίστοιχα ενώ δεν έχει αποφασίσει το 23,1%,

Αν περνούσαν στον δεύτερο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Άννα Διαμαντοπούλου τα ποσοστά θα ήταν 44% και 31,4% αντίστοιχα ενώ δεν έχει αποφασίσει το 24,6%.

Στο ερώτημα αν στον δεύτερο γύρο περνούσαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος τα ποσοστά θα ήταν 46,8% και 27,7% αντίστοιχα και δεν έχει αποφασίσει το 25,5%.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα αν θεωρείται λανθασμένη την απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για αποδοχή της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη το 49% λέει σωστής, το 25% λάθος και το 26% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση είναι μοιρασμένη καθώς το 45% θεωρεί σωστό και το 45% τη θεωρεί λάθος.

Στο ερώτημα με ποιόν πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά του ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 11%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 10%, Σωκράτης Φάμελλος 6% και Παύλος Πολάκης με 6%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης προηγείται με 31%, ο Αλέξης Τσίπρας με 15%, ο Σωκράτης Φάμελλος 9%, ο Νίκος Παππάς 7%, ο Παύλος Πολάκης 6% και η Όλγα Γεροβασίλη 4%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στην τέταρτη θέση, με την Ελληνική Λύση και τη Φωνή Λογικής να φαίνεται να αυξάνουν τα ποσοστά τους.

ΝΔ 23,7%
ΠΑΣΟΚ 13,2%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ 9,1%
ΚΚΕ 7,7%
ΝΙΚΗ 3,8%
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 3,4%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,3%
ΜΕΡΑ25 2%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1,2%

Στο ερώτημα για τις τιμές των βασικών αγαθών το 85% θεωρεί πως αυξάνονται, το 9% πως μένουν σταθερές και το 3% πως μειώνονται. Για τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το 48% λέει πως δεν βοηθούν καθόλου, το 24% λίγο, το 9% αρκετά και το 2% πολύ.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις