Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναδεικνύονται οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας (δείτε εδώ το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco) ο Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς συγκεντρώνει το 32%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 12% και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 10%.

dimoskopisi alco

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές και το πόσο ενδιαφέρει τους πολίτες το 35% λέει αρκετά, το 25% λίγο, το 25% καθόλου και μόλις το 14% πολύ.

dimoskopisi alco

Όσο για το πιο θα είναι το βασικό κριτήριο επιλογή κόμματος για τις ευρωκλογές, τα ζητήματα οικονομίας απαντά το 38%, τα κοινωνικά θέματα το 17% και το 16% η ιδεολογία.

dimoskopisi alco

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση το 62% λέει όχι και το 30% ναι.

dimoskopisi alco

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η ΝΔ φτάνει το 70%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές καθώς φτάνει μόλις το 54%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει το εντυπωσιακό ποσοστό του 85% στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του.

dimoskopisi alco dimoskopisi alco dimoskopisi alco

 

dimoskopisi alco

Πρώτο πάντως παραμένει το ΚΚΕ με 91% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 91%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μείωση φόρων και 13ο μισθό στο Δημόσιο τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το «καλάθι» της ΔΕΘ
Mειώσεις φόρων για τα μεσαία φορολογικά κλιμάκια, διορθωτικές κινήσεις στα τεκμήρια των ελευθέρων επαγγελματιών και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που φέρεται πως εξετάζει η κυβέρνηση
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Νέες εντάσεις στο ΠΑΣΟΚ λόγω της διαγραφής της Κατερίνας Μπατζελή - Σκοπός του Ανδρουλάκη να σταματήσει η εσωστρέφεια στο κόμμα
Έντονες αντιδράσεις από τον Χάρη Δούκα για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Κατερίνας Μπατζελή, αν και η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται πως δεν ξάφνιασε κανέναν
Κατερίνα Μπατζελή