Site icon NewsIT

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

09.02.2024 | 19:58
Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024. Στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με φόντο και τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της σε όσα προβλέπει το προωθούμενο νομοσχέδιο. Εκτός από το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, παρουσίασε το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, παρουσίασε το Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, το νομοσχέδιο για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναδεικνύονται οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας (δείτε εδώ το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco) ο Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς συγκεντρώνει το 32%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 12% και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 10%.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές και το πόσο ενδιαφέρει τους πολίτες το 35% λέει αρκετά, το 25% λίγο, το 25% καθόλου και μόλις το 14% πολύ.

Όσο για το πιο θα είναι το βασικό κριτήριο επιλογή κόμματος για τις ευρωκλογές, τα ζητήματα οικονομίας απαντά το 38%, τα κοινωνικά θέματα το 17% και το 16% η ιδεολογία.

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση το 62% λέει όχι και το 30% ναι.

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η ΝΔ φτάνει το 70%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές καθώς φτάνει μόλις το 54%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει το εντυπωσιακό ποσοστό του 85% στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του.

 

Πρώτο πάντως παραμένει το ΚΚΕ με 91% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 91%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version