Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης δηλώνουν οι πολίτες

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco.

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco (δείτε εδώ το πρώτο μέρος) για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, καταγράφεται πως ο Νίκος Δένδιας είναι με διαφορά ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης με ποσοστό 29% και ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 11%. Το κανένας πάντως συγκεντρώνει ποσοστό 52%.

dimoskopisi

 

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο Νίκος Δένδιας είναι και πάλι ο δημοφιλέστερος υπουργός με ποσοστό 56%, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης με 25% και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 23%.

dimoskopisi

Στην ερώτηση κατά πόσοι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης το 53% λέει καθόλου, το 27% λίγο και το 19% πολύ/ αρκετά.

dimoskopisi

Στο κατά πόσο οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το 53% λέει καθόλου, το 24% λίγο ενώ το 22% πολύ/αρκετά.

dimoskopisi

Στην ερώτηση για το αν η κυβέρνηση μπορεί να βελτιωθεί με έναν ανασχηματισμό το 56% λέει όχι, το 31% ναι και ένα 13% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

dimoskopisi

Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα μπορεί να προσφέρει εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης το 50% λέει κανένας, το 14% λέει ΠΑΣΟΚ και το 6% ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi

Όσο για τον ποιο πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται οι πολίτες ως πρωθυπουργό το 33% λέει κανέναν, το 26% Κυριάκο Μητσοτάκη, το 8% Νικό Ανδρουλάκη και το 5% τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

dimoskopisi

Στο ερώτημα τι ψήφισαν το 2023 οι αναποφάσιστοι το 53% είπε ΝΔ, το 22% ΣΥΡΙΖΑ, το 5% Νίκη και το 4% ΠΑΣΟΚ.

dimoskopisi

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 24,4%
ΠΑΣΟΚ 13,3%
ΚΚΕ 7,7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7,6%
ΣΥΡΙΖΑ 7,3%
Φωνή Λογικής 5,7%
Πλεύση Ελευθεριάς 5,6%
Νίκη 3,3%
Κίνημα Δημοκρατίας 2,7%
ΜέΡΑ25 1,9%
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1,7%
Νέα Αριστερά 1,4%

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή