Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Απόλυτη κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη – Ποσοστά ρεκόρ η αποδοχή των χειρισμών στα εθνικά θέματα

Ισχυρότατο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και απόλυτο κυρίαρχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταδεικνύει νέα δημοσκόπηση GPO για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση GPO, οι πολίτες αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, τάσσονται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, ενώ αναδεικνύουν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δίνουν προβάδισμα 16,8 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

*Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,6%, κι ο ΣΥΡΙΖΑ 22,8%. Από εκεί και πέρα το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει 6,9%, ενώ το ΚΚΕ 5,6%. 

Στα όρια της εισόδου στη Βουλή βρίσκεται η Ελληνική Λύση με 3,3%, ενώ εκτός κοινοβουλίου τίθεται το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

*Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 52,8%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 26,4%.

*Επιπλέον οι πολίτες τάσσονται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία:

Ναι/ Μάλλον ναι 62,7%
Όχι/ Μάλλον όχι 35,7%

*Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, το 63,4% το θεωρεί λίγο έως καθόλου πιθανό, ενώ το 36,3% αρκετά έως πολύ πιθανό.

*Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, το 55,4% κρίνει θετικά τους χειρισμούς του κυβερνώντος κόμματος, ενώ το το 74,4% λέει “ΝΑΙ” στη χρήση της μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία.

*Όσον αφορά στο προσφυγικό στην πλειοψηφία τους οι πολίτες επικρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς:

Θετικά/ Μάλλον θετικά 39,1%
Αρνητικά / Μάλλον αρνητικά 57,4%

Η δημοσκόπηση GPO για την εφημερίδα ¨”Παραπολιτικά” διενεργήθηκε το διάστημα 14 με 16 Σεπτεμβρίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

πηγή: “Παραπολιτικά”

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή