Κυριακή, 24 Νοε.
13oC Αθήνα

Δημοσκόπηση GPO: Ο Αλέξης Τσίπρας το πρόσωπο «κλειδί» για την Κεντροαριστερά, διπλάσιο ποσοστό από τον Στέφανο Κασσελάκη

Δημοσκόπηση GPO: Ο Αλέξης Τσίπρας το πρόσωπο «κλειδί» για την Κεντροαριστερά, διπλάσιο ποσοστό από τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη στην πρόθεση ψήφου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να ενώσουν την κεντροαριστερά πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 19%, δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος  ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, τέταρτος ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Το υψηλότερο ποσοστό, 28,9%, συγκεντρώνει η αυθόρμητη απάντηση «κανένας από αυτούς».

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας που συγκεντρώνει 45,6%,  ενώ  ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 27,2%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13,2%.

Στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, “ναι και μάλλον ναι” απαντά το 70,9%. Την ίδια απάντηση δίνει το 52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

 

Για την άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το 66,4% λέει “ναι και μάλλον ναι”, ενώ το 24,1% διαφωνεί.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το 20,7%, ο Χάρης Δούκας από το 16,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 13,3% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 34,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 17,7%, ο Χάρης Δούκας από το 17,2% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,4%, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση 8%, η Νίκη 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, η Φωνή Λογικής 3,3% και η Νέα Αριστερά 1,9%.

Τέλος, η έρευνα αποτυπώνει  τα αίτια της υψηλής αποχής στις ευρωεκλογές,  αλλά και την άποψη των πολιτών για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Το 50,3% δηλώνει ότι απείχε από τις ευρωεκλογές  για πρακτικούς λόγους όπως η υγεία, η εργασία και η απόσταση. Το 58,3% αξιολογεί “αρνητικά και μάλλον αρνητικά” τον ανασχηματισμό,  ενώ το 33,8% τον αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις