Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Πάνω από 17 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία εδραιώνει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της GPO, η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό πάνω από 33% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην μπορεί να πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει δεύτερος.

Στην τέταρτη θέση με το ίδιο ποσοστό (8,6%) βρίσκονται ΚΚΕ και Ελληνική Λύση ενώ στο 3% βρίσκεται η Νέα Αριστερά και 2,3% καταγράφει η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά που καταγράφουν τα κόμματα είναι τα εξής:

Νέα Δημοκρατία: 33,3%
ΣΥΡΙΖΑ:15,6%
ΠΑΣΟΚ: 13,2%
ΚΚΕ: 8,6%
Ελληνική Λύση: 8,6%
Νίκη: 3,6%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,2%
ΜέΡΑ25: 2,2%
Νέα Αριστερά: 3%
Δημοκράτες: 2,6%
Φωνή Λογικής: 2,3%
Άλλο 3,8%

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά είναι τα ακόλουθα:

Νέα Δημοκρατία 29%
ΣΥΡΙΖΑ 13,6%
ΠΑΣΟΚ 11,5%
ΚΚΕ 7,5%
Ελληνική Λύση 7,5%
Νίκη 3,1%
Πλεύση Ελευθερίας 2,8%
Νέα Αριστερά 2,6%
Δημοκράτες 2,3%
Φωνή Λογικής 2%.

Στην ερώτηση «με την ψήφο σας στις ευρωεκλογές θέλετε να»: το 45,9% είπε να στηρίξετε το κόμμα που συνήθως επιλέγετε, το 34,3% να στείλετε μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση και το 14,6% να στηρίξετε την κυβέρνηση.

Στο πως αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία, το 46,4% λέει θετικά και μάλλον θετικά ενώ το 46,2% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.
Για τον αν θα πρέπει η Ελλάδα να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία μετά την αλλαγή ηγεσίας το 75% λέει ναι και μάλλον ναι ενώ το 19% λέει όχι και μάλλον όχι.

Για το αν θα πρέπει η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών το 51,5% λέει ναι και μάλλον ναι ενώ το 40,6% λέει όχι και μάλλον όχι.

Όσο για ποιόν από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσετε η Ελίζα Βόζενμπεργκ έρχεται πρώτη στην προτίμηση με 33,5% και ακολουθούν ο Γιώργος Αυτιάς με 27,7%, ο Βαγγέλης Μειμαράκης με 21,8%, ο Φρέντι Μπελέρης με 17,5%, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με 16,9%, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με 15,1%, ο Πύρρος Δήμας με 14,2%, η Ελεονώρα Μελέτη με 11,2% και η Μαρία Σπυράκη με 10,1%.

Τέλος για το τι θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο των πολιτών το 57,6% λέει η ακρίβεια και η κατάσταση της οικονομίας, το 12,5% το δυστύχημα στα Τέμπη, το 9,6% η εξωτερική πολιτική, το 8,8% η ασφάλεια στην καθημερινότητα, το 6% το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το 1% το ζήτημα των υποκλοπών.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή